avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum obțin cheltuielile de judecată acordate de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum obțin cheltuielile de judecată acordate de instanță, după rămânerea definitivă a hotărârii?

Obliga pârâții sa plătească suma de 1900 lei cheltuieli judecată .
Hotărârea e definitiva
Cum pot primii cheltuielile de judecată?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:27, 25 Septembrie 2019
Foarte simplu le solicitați printr-o notificare părții adverse și în cazul în care nu se conformează mergeți la un executor judecătoresc cu o copie legalizată de pe hotărâre.Puteti merge direct la executor nu este obligatoriu sa formulati notificare dvs.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legalizati hotararea si apoi va adresati unei executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii pronuntate daca suma datorata cu titlu de cheltuieli de judecata nu v-a fost achitata.
Pentru legalizare este necesar sa formulati o cerere adresata presedintelui instantei, sa anexati o taxa de timbru de 5 lei si hotararea a carei legalizare se solicita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli de judecata roxanadumitru roxanadumitru Buna ziua, Am o hotarare judecatoreasca de divort, definitiva si irevocabila in ceea ce priveste divortul, in care paratul (din vina caruia s-a si desfacut ... (vezi toată discuția)
Divort ganya ganya divortul s-a pronuntat in favoarea mea,si s-a hotarat sa primesc cheltuieli de judecata pe care insa nu le-am primit si au trecut sase luni de atunci.cum ... (vezi toată discuția)
legalizare hotarare divort ContSters241624 ContSters241624 Buna seara, As dori sa ma indrumati, care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac , dupa ce voi primi hotararea de divort ,unde trebuie sa merg , daca trebuie ... (vezi toată discuția)