avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel respins. Mai pot declara recurs?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel respins. Mai pot declara recurs?

Buna ziua.
As avea o nelamurire in care sper sa ma ajutati. Daca un Apel a fost respins la tribunal, se mai poate face recurs la Mures de exemplu, daca hotararea este definitiva si nu irevocabila?
Si inca o intrebare: este adevarat ca a venit in rigoare o hotarare a guvernului care sa implementeze ca nu mai exista nici un termen de 15 zile de recurs?Adica dupa ce primesc o hotarare judecatoreasca, sa nu am drept la recurs???
Este vorba de un caz din 2010 care se judeca si in prezent.
Trebuia să precizați obiectul cauzei. De principiu, dacă este vorba despre un litigiu care a început sub imperiul vechiului Cod de procedură civilă, atunci hotărârea pronunțată în apel poate fi atacată cu recurs. Puteți afla calea de atac din dispozitivul hotărârii pronunțate în apel și de pe site-ul instanței.

szidonia a scris:
Si inca o intrebare: este adevarat ca a venit in rigoare o hotarare a guvernului care sa implementeze ca nu mai exista nici un termen de 15 zile de recurs? Adica dupa ce primesc o hotarare judecatoreasca, sa nu am drept la recurs???

Nu este adevărat iar așa ceva nici nu se poate reglementa prin hotărâre de guvern.
Muultumesc foarte mult. Doamna de la evidenta dosarelor ne-a spus aceste aiureli azi dimineata. Din pacate suntem inconjurati de asemena incompetenti.

Multumesc mult pt raspuns.
Ce obiect a avut litigiul dvs ?

Ce scrie in finalul dispozitivului hotararii din apel? Este indicata calea de atac a recursului ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sã exercit recurs sau o altã cale extraordinarã de atac în situaþia prezentatã mai jos? ContSters22096 ContSters22096 un litigiu avand ca obiect o suma de bani de peste 200.000 ron. a fost judecat pe fond, paratul avand castig de cauza - este cauza pe vechiul cod de proc ... (vezi toată discuția)
Ce mai pot face dacã am exercitat recursul în termenul menþionat eronat în hotãrâre? oanaportar oanaportar in hotare se mentiona 15 zile pt. promovare recurs, de la comunicarea hotararii. Recursul a fost depus in interiorul celor 15 zile. Dar, daca in litigii de ... (vezi toată discuția)
Cale de atac impotriva unei hotarari pronuntate de sectia de contencios administrativ a tribunalului raluca_st raluca_st Am si eu o nelamurire, o hotarare emisa de Tribunal, pe sectia contencios administrativ, poate fi atacata cu apel la Curtea de apel competenta, si cu recurs ... (vezi toată discuția)