avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Mediere in domeniul asigurarilor
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Mediere in domeniul asigurarilor

Buna ziua,
Am inteles ca informarea privind medierea nu mai este obligatrie,daca merg la mediator si vreau sa o cheme pe cealalta parte la mediere,mediatorul trebuie sa invite cealalta parte la informare sau direct la mediere?Mentionez ca eu doresc medierea,incerc sa evit calea instantei.
Multumesc!
Buna ziua,

Mediatorul trebuie sa invite cealalta parte la mediere, iar daca cealalta parte accepta medierea abia dupa aceea puteti trece la procesul propriu-zis de mediere. Dar daca vreti mediere cu firmele de asigurare, in proportie 80% acestea nu accepta medierea. Dar trebuie sa incercati, nu se stie niciodata.
Încercați, pentru că există șanse și ca societățile de asigurare să accepte medierea, nu este o regulă refuzul.Și băncile au început să acepte medierea, înțelegând beneficiile acestei proceduri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de informare liveomars liveomars Buna ziua, Vreau sa incep un proces cu angajatorul,am inteles ca imi trebuie certificat de informare privind medierea,am fost la un mediator si mi l-a ... (vezi toată discuția)
Cand se plateste onorariu mediator ? oanaportar oanaportar - litigiu de munca - angajatorul a contactat un mediator pt. doreste sa stinga un litigiu cu un angajat propriu - urmeaza sa se faca la mediator o Cerere ... (vezi toată discuția)
Sedinta de mediere, modificare data la cerere SAUNDU SAUNDU Buna ziua,am primit prin posta o invitatie la medierea unui litigiu pentru ziua de 25.11.Pot modifica data la care pot merge prin formularul trimis de biroul ... (vezi toată discuția)