Buna ziua ma numesc Florin am fost angajat la DMHRM ca sudor prin urma unui interviu, am facut analize protectia munci atat la firma care ma angajat cat si la locul de munca 2 zile dupa care am facut 8 zile de trainar adik pregatire (dar nu pregatire ca sudor ci ca tubulator) dupa aceste 8 zile am intrat in productie ca sudor nici o treaba cu tubulatura...nu intelegeam dc,cand am intrebat maistrul a spus ca el are nevoie de sudor nu ce vor ei sa faca din mine,la 2-3 saptamani am fost chemat iar la pregatire dar acum era scris tot pentru tubulatura mi sa dat sa semnez un document in care scria ca fac o policalificare de tubulatura care este recunoscuta doar la ei si avea conditia ca in termen de 3 ani de zile daca parasesc locul de munca voi plati suma de 354 dolari am semnat deoare ce preferam sa fac tubulatura deoare ce eram platit la fel dar munca e ca sa zic asa mai "usoara" am terminat cursurile cu cate un examen la fiecare "materie" facuta pana a venit decizia eu mi'am facut treaba de sudor cu toate ca in protectia munci semnam in fiecare luna ca muncesc ca Tubulator nu Sudor , dupa cam 2 luni a venit decizia ca am fost mutat din sudor in tubulator in aceasta perioata eram in concediu medical pt ca ma intepat o insecta si am facut o alergie puternica cu stari de ameteala, voma, temperatura, mana era foarte unflata (lasam faptul ca nu a fost reteta compensat si am dat pe tratament 300 si ceva lei , iar ei au platit 5 zile de concediu cu 330 lei). Miam cerut dreptul de a face tubulatura si nu sudura doare ce eu in acest timp nu am facut autorizatia de sudor (G.L) aveam doar diploma, mi sa raspuns scurt si la obiect de cate maistru "Tu nu faci ce vrei tu ci ce am eu nevoie , si nu uita ca echipa la care tu muncesti este multi skils" am inteles dar eu nu am autorizatia necesara si nici echipamentu corespunzator (sort,cotiere,vesta) aveam doar o amarata de masca si aia taiata cat doar sa iti incapa fata se tinea in mana nu pe casca. Dupa o luna au mai facut o echipa la care trebuia sa fiu transferat eu ramanea practic la acelas Director, Team Leader, doar maistru era nou , In aceea dimineata la miting sau strans toate echipele, maistri,team leder si nea prezentat noua echipa era formata din 11 oameni ia strigat pe fiecare in parte cand a ajuns la mine a strigat numele si ca lucrez ca tubulator,atunci eu am comentat si am spus dc sunt trecut ca tubulator si in protectia munci si foaia dumneavoastra ca tubulator daca eu fac sudura , mi sa spus de cate Team Leader sa nu mai comentez si sa ma multumesc ca primesc bani si ca am o slujba ca stim destul de bine ca este greu sa obti o slujba si ca la 6 luni voi avea o notare proasta daca nu tac dingura,nu cred ca este normal sa reactionam asa si am dorit sa vorbesc cu firma care ma angajat sa ma lamureasca pana la urma ca ce lucrez cand am ajuns acolo bine inteles ca au sarit toti cu gura pe mine sa imi vad de treaba mea sa fac exact ce zice maistru nu ce scrie in acte,am intels iam lasat iam cerut directorului firmei care ma angajat sa imi dea salopete noi , sort , cotiere daca raman pe slujba asta si a spus "De unde sa am eu bani sa va tot cumpar salopete odata la 3 luni daca voi nu aveti grija de ele , ca uite eu am salopetele astea de 1 ani si nu sau rupt " scuzati-ma domnule director dar eu muncesc si ma tarai printre toate fiarele este normal sa se rupa schimbasem 2 perechi de pantaloni pana atunci din bani mei bine inteles. Am decis sa imi dau demisia motivant in demisie ca : " Nerespectarea contractului de munca lucrator ca sudor Fara autorizatie si echipament corespunzator de munca,angajat ca tubulator " . La semnarea demisiei in data de 16.07.2014 mi'a adus la cunostinta ca am sa le datorez suma de 1080 lei pentru policalificarea de Tubulator , aceasta foaie cu suma respectiva nu am semnat'o si le'a amintit ca nu ma ajutat deloc aceasta policalificare si ca din acest motiv mi'am dat demisia, pe data de 20.07.2014 este ziua de salariu asta insemnand avans am sunat la birouri si mi sa spus ca pe de 8.08.2014 voi primi lichidarea , azi suntem in data de 08.08.2014 ma sunat un coleg ca a venit fluturasul si ca aveam de primit suma de 1033 lei dar a fost oprita, detali despre aceasta suma nu scire in fluturas scrie doar " Div. Retin : 1033 ". Bine inteles ca tot eu am sunat la birouri sa intreb dc au fost retinuti si ca vreau o copile a demisiei si a detalilor de retineri, mau chemat la ei am facut cererea mi sa spus ca atunci cand domnul director o semneaza voi fi contactat .
In concluzie nu se poate sa ai un loc de munca sigur si fara bataie de joc am doar 24 ani daca de acum sunt luat asa in bataie de joc cu toate ca muncesti cum sa incep eu ziua cu zambetul pe buze cand vad ca in tara ta "nu valorezi nimic pentru cei care te platesc ". Nu pot sa schimb nimic stiu asta , dar imi doresc din suflet sa nu ii las asa cata munca am depus eu acolo sa ajung sa nu iau nici un leu , nu se poate asa ceva . Va rog frumos daca se poate sa imi spuneti unde trebuie sa depun plangere si ce trebuie sa fac , chiar daca nu recuperez bani de la ei as dori sa plateasca pt ca acolo sunt multi oameni cu famili si copii care nu au cum sa le comenteze si suporta tot doar pt a le pune copiilor ceva pe masa .