avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Indicare eronata a termenului de apel - Repunerea in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Indicare eronata a termenului de apel - Repunerea in termen

buna ziua va rog respectuos ajutati-ma sunt disperat...am primit o hotarare in care scria ca pot face apel in 30 de zile...cauza mea fiind pe vechiul cod civil si in realitate conform legii eu aveam doar 15 zile in care puteam sa-mi exercit calea de atac, dar ce vina am eu daca pe hotarera doamna judecatoare a scris clar ,,Cu drept de apel in 30 de zile,,?!
Nu se poate invoca principiul necunoasterii legii, astfel ca era obligatia dvs. sa cunoasteti termenul pentru exercitarea caii de atac. Insa puteti formula o cerere pentru repunerea in termen, aratand ca ati fost in imposibilitate obiectiva de a depune apelul in termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru repunerea in termen pot face demersuri la cedo??? danmarian50 danmarian50 Buna seara am facut apel la o hotarare in care judecatorul a scris ,, cu drept de apel in 30 de zile si eu termenul dat de lege il aveam de 15 zile, nu m-am ... (vezi toată discuția)
Hotarare necomunicata kimalin kimalin Sunt chemat in judecata de catre o institutie a statului (ISC) pentru neplata unor obligatii, depun intampinare si cer sa fiu judecat in lipsa. In luna ... (vezi toată discuția)
Cerere lamurire & completare vs termen cale de atac JohnJohn JohnJohn Situatie: Partea (nemultumita de sentinta) depune cerere de lamurire si completare a acesteia. Intre timp, termenul de exercitare a caii de atac curge, iar ... (vezi toată discuția)