Buna ziua
Am o prietena care a apelat la metiator pentru o mostenire, pentru ca existau doi mestenitori din mai multi care aveau pretentii. Deci au dat toti mostenitorii declaratii si au semant ca renunta la mostenire in favoarea prietenei mele mai putni cei doi dar care si ei au semnat dupa ce si-au primit ce au cerut. Toate bune si frumoase, urma sa mearga la notar pt a intra in posesia certificatului de mostenitor si supriza: acesta i-a spus ca nu sunt bune declaratiile ca nu poate sa faca certificatul ca nu prezinta nici o valoare chiar daca le-a dat de fata cu mediatorul si ca sa mergem la judecatorie. Ce poate sa faca in cazul asta? bun , merge la judecatorie..mai trebuie sa aduca tot neamul iar pt a da semnaturi? ce taxe se mai percep ?II trebuie avocat iar? cum e mai bine ? Deja e prea mult, nu inteleg de ce a trimis o judecatorul la mediere ca notarul sa spuna ca nu are valoare actul de mediere??
Astept raspunsuri cat mai urgent. Cu multumiri.
Nu ati furnizat informatii prea clare, dar, presupun ca nu toti mostenitorii de care faceti vorbire aici s-au inteles in privinta compunerii masei succesorale, respectiv a drepturilor care li se cuvin fiecaruia in parte. Acesta este motivul pt.care prietena dvs. trebuie sa promoveze o actiune in instanta, prin care sa ceara imparteala in baza titlului, sa specifice bunurile partajabile, locatia acestora, precum si care sunt ceilalti mostenitori.
Ar fi bine ca prietena dvs. sa angajeze un avocat care sa-i apere interesele . Succes!
Deci am spus clar, au renuntat toti in favoarea prietenei mele. Notarul a zis ca declaratiile care le-au dat mostenitorii in fata mediatorului nu sunt autentificate, pt ca trebuia sa fie si un notar de fata. Intrebarea era daca la instanta se mai cheama mostenitori iar si ce taxe se mai percep. Eu zic ca am explicat destul de bine. multumesc
d na renuntarea la mostenire se face sub snactiunea nulitatii absolute numai in forma autentica. mediatorul trebuia sa stie acest lucru!
Mergeti in instanta cu procesul verbal de mediere si va aprecia instanta .
Probleme mediere
alex2150
pt dezbatera unei mosteniri din care am si eu parte a trebuit sa ma duc la mediator, am chemat persoana in cauza si nu s-a prezentat, mi s-a intocmit actul de ... (vezi toată discuția)