Buna ziua ! Lucrez la o firma din luna martie a anului 2010 si sunt insarcinata in aproximativ 4 luni... in urma cu cateva luni firma si-a anuntat retragerea de pe piata romanesca , nu faliment , retragere ..acest lucru avand ca si consecinta concedierea colectiva ...colegii mei au primit si au semnat deja preavizul insa eu nu ma aflam pe lista avocatilor care reprezentau firma !
Cand am intrebat de situatia mea au spus ca eu ma incadrez intr-o alta procedura fiind insarcinata, ca o sa mi se respecte toate drepturile si ca o sa fiu informata in zilele urmatoare ce decizie s-a luat cu privire la mine! De moment nu am primit nici un raspuns la intrebarile mele desi au mai trecut cateva zile de atunci !
Mentionez faptul ca eu am adus la cunostinta firmei faptul ca sunt insarcinata insa nu am primit de la itm nici o instiintare sau de la medicina muncii (asa am citit pe net ca in termen de 10 zile trebuia sa primesc un nr de inregistrare al dosarului sau ceva de genul )
Va rog daca se poate sa imi spuneti la ce ar trebui sa ma astept din partea firmei..colegii mei or sa primeasca salariile compensatorii si actele de somaj cel putin asa li s-a promis...eu ce acte ar trebui sa primesc sa fie ok din punct de vedere legal pentru a putea mai departe sa raman in prenatal si postnatal dupa care sa beneficiez de indemnizatia de crestere copil...trebuie sa mi se dea si mie actele de somaj si sa raman in somaj pana la implinirea celor 32 de saptamani de sarcina pentru a putea ulterior sa raman in prenatal , postnatal si crestere copil...sau ce ar trebui sa fac..?
Va rog sa ma ajutati sa gasesc raspunsurile intrebarilor mele !
Va multumesc anticipat !