avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

cum pot determina tatal la plata pensiei alimentare si incepand de cand?mentionez ca nu suntem casatoriti, sunt insarcinata in doua luni, iar el neaga ca ar fi tatal copilului.care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez?:(
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2014
gafton, utilizator
Daca neaga paternitatea copilului , aveti un drum tare dificil si lung de strabatut , procese , tagada de paternitate , apoi pentru stabilirea pensiei , pe care o sa o plateasca sau va evita . Si asa, tata cu..forta , nu va fi o relatie buna nici pentru copil , nici pt. dvs.
Incercati sa vorbiti cu tatal copilului , cu calm , cu toleranta , si sa colaborati , sa ajungeti la o intelegere in privinta acestui copil...poate ca pana se va naste , o sa va casatoriti.
Poate tatal isi schimba atitudinea pana la nasterea copilului. In caz contrar, va trebui sa initiati o actiune de stabilire a paternitatii inainte de va gandi la pensia de intretinere pentru minor... Stiti ca pensia este pt. minor, nu pt. dvs. ... .
da,stiu. care sunt pasii ce trebuie sa-i fac pentru stabilirea paternitatii?

nu cred ca se va razgandi. am hotarat ca-l voi creste singura, dar mi se pare corect sa contribuie la cresterea sa.
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic


Art. 424 Noul Cod Civil

Stabilirea paternităţii prin hotărâre judecătorească

Dacă tatăl din afara căsătoriei nu îl recunoaşte pe copil, paternitatea acestuia se poate stabili prin hotărâre judecătorească.

Art. 425

Acţiunea în stabilirea paternităţii

(1) Acţiunea în stabilirea paternităţii din afara căsătoriei aparţine copilului şi se porneşte în numele lui de către mamă, chiar dacă este minoră, sau de către reprezentantul lui legal.
trebuie sa-mi angajez un avcat in acest sens?cum procedez, cui ma adresez?exista gratuitate in acest sens?mentionez ca nu-mi permit angajarea unui avocat

Alte discuții în legătură

Test de paternitate laura_elena laura_elena buna ziua, am si eu o intrebare. sunt din cta si ma paste un proces de paternitate c fostul prieten. Va rog sa ma informati si pe mine unde se face acest test ... (vezi toată discuția)
Drepturile copiilor din afara casatoriei iva adela iva adela am o fetita de 3 ani care nu e recunoscuta de tatal ei ,nu sunt si nu am fost casatorita cu tatal fetei,fetita este pe numele meu nu am facut testul de ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate angelynaa angelynaa Buna ziua Am inteles ca testul de paternitate facut pana in varsta de un an a copilului se face gratuit. Daca este asa cum se procedeaza? Se depune cerere ... (vezi toată discuția)