avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

cum pot determina tatal la plata pensiei alimentare si incepand de cand?mentionez ca nu suntem casatoriti, sunt insarcinata in doua luni, iar el neaga ca ar fi tatal copilului.care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez?:(
Ultima modificare: Vineri, 8 August 2014
gafton, utilizator
Ganditi-va bine ce vreti! Dvs sunteti singura care poate decide. Va spun doar ca pentru orice decizie/alegere existaun pret. De exemplu: obtineti in urma unor procese istovitoare (finanaciar si nervos)o pensie alimentara de mizerie, conform tipicului romanesc. Odata ce veti avea o hotarare jude definitiva in acest sens, responsabilul tatic va deveni somer! Oricum nu va plati de buna voie. Vor urma cheltuieli si alergaturi cu executarea silita. Din 3 in 3 luni isi va "schimba" serviciul. Vor urma luni de neplata urmate de plangeri la politie care vor zace fara finalitate. Probabil dupa cativa ani buni de "lupte" veti obtine cateva luni de zile cateva sute de lei de batjocura. Pe de alta parte, deranjat, iubitorul "tatic" va cauta sa se razbune: custodie comuna si program de vizitare, la randul lui va intenta procese, va formula plangeri etc. Cred ca vorba ce dai pe mere iei pe pere ar fi un deznodamant fericit in cazul dvs! Veti da pe mere aur! asa ca, inca odata, ganiti-va bine! Mai bine dispareti, va refaceti viata, copilul poate va avea sansa de a avea un tata caruia sa-i pese de el si cu totii veti avea......................liniste.
Incepeti prin a naste copilul.
Daca tatal nu il recunoaste va avea - in dreptul numelui tatalui si va purta numele dvs de familie.
Apoi va adresati unui avocat pentru procesul de stabilire a paternitatii.
Presupun ca exista martori care sa declare ca erati un cuplu la momentul conceptiei.
Stimata doamna,

Testul de paternitate (sau expertiza filiatiei) este una din numeroasele aplicatii practice ale geneticii medicale. Exista trei tipuri de teste cu grad de probabilitate diferit : testele serologice, a grupelor de sange (cca.60%), teste HLA (cca. 90%) si teste ADN (99, 9999%)

Testul de paternitate poate fi facut in doua circumstante diferite:

- la cererea instantelor judecatoresti (violuri in grup urmate de aparitia unei sarcini pentru stabilirea tatalui, legaturi incestuoase, nerecunoasterea copilului de catre tata, etc) ;

- la cererea persoanelor fizice interesate (tatalui, mamei sau chiar a copilului in cauza) din diferite motive (curiozitate, gelozie, neincredere etc.)

Testele ADN pot fi utile si pentru determinarea altor tipuri de legaturi familiale nu doar a celor de paternitate.

Ulterior, se poate proceda la recunoasterea voluntara a copilului nascut in relatia de concubinaj.

In acest mod veti evita un proces avand ca obiect stabilirea filiatiei copilului din afara casatoriei.


Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test de paternitate laura_elena laura_elena buna ziua, am si eu o intrebare. sunt din cta si ma paste un proces de paternitate c fostul prieten. Va rog sa ma informati si pe mine unde se face acest test ... (vezi toată discuția)
Drepturile copiilor din afara casatoriei iva adela iva adela am o fetita de 3 ani care nu e recunoscuta de tatal ei ,nu sunt si nu am fost casatorita cu tatal fetei,fetita este pe numele meu nu am facut testul de ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate angelynaa angelynaa Buna ziua Am inteles ca testul de paternitate facut pana in varsta de un an a copilului se face gratuit. Daca este asa cum se procedeaza? Se depune cerere ... (vezi toată discuția)