avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, minor, comun acord
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, minor, comun acord

Buna ziua. Eu si sotul meu am hotarat sa divortam, avem un copil de 2 ani. As dori sa stiu care sunt pasii pentru a demara si incheia divortul intr-o formula cat mai "eleganta" si mai rapida.
Se poate sa ne prezentam amandoi la acelasi avocat?
Sunt necesari martorii?
Daca noi ne intelegem cu privire la custodia copilului, cine stabileste care este cuantumul pensiei alimentare?
Atat timp cat mai suntem casatoriti, are vreunul din noi dreptul sa duca copilul in vacanta in strainatate fara acordul celuilalt parinte?
Cat dureaza un astfel de divort si ce probleme pot aparea?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Da, varianta redactarii actiunii de catre avocat poate fi de mare ajutor si suficienta in vederea deschiderii si finalizarii procedurii divortului.
Vedeti insa ca va trebuie si martori pentru a fi audiati.Asa cere legea.

avocat Claudiu Lascoschi
actiunea poate fi redactata de catre acelas avocat(dar in numele dv.) care va reprezenta apoi cealalta parte.Nu aveti nevoie neaparat de 2 avocati.
Chiar daca discutam de o separatie in fapt a celor doi soti , ei isi exercita drepturile si obligatiile fata de copilul minor in mod firesc , fara a opera vreo schimbare .Deci , daca veti dori sa plecati cu acesta in vacanta , si celalt trebuie sa -si exprime acordul de vointa.
Cu privire la modalitatea rapida de desfacere a casatoriei prin divort , mentionez si eu culpa comuna , iar cu privire la parjarea bunurilor comune , poate recurgeti , in caz ca exista inca o buna relatie , la invoiala.

Cu privire la reprezentarea de catre avocat a doua parti cu interese contrare , consider ca acest lucru nu este posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort alkalina alkalina Casatoriti de 8 ani, un copil de 1 an si 6 luni, fara nici un fel de bunuri comune. Vrem sa divortam cat mai rapid si elegant. Am stabilit fara dubiu ca ... (vezi toată discuția)
Divort prin intelegere nomoreno nomoreno In cazul divortului prin intelegere, asa zisa forma eleganta de divort cand exista copii minori, ce se intapla daca imediat dupa pronuntarea sentintei , una ... (vezi toată discuția)
Divort cammelia cammelia doresc sa divortez, am 2 copii, unul major si unul minor, care sunt variantele? notar, mediator sau instanta? (vezi toată discuția)