avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare act vanzare cumparare

Buna dimineata,bunicul meu a fost casatorit de doua ori,din prima casatorie au rezultat 5 copii printre care si tatal meu.Prima sotie(bunica) a decedat in 1999.Succesiunea de pe urma bunicii s-a facut in martie,de catre fiul care a ramas in casa parinteasca,si-a chemat toti fratii la notar si toti au renuntat la mostenire in favoarea lui iar bunicul i-a vandut partea sa cam la jumatate de pret,fata de valoarea reala (10000 lei,fiind vorba de o casa foarte veche si un teren situat intr-o margine de sat) fiul care a cumparat i-a achitat si impozitul la primarie acesta nefiind platit de prin 2000 de bunic in valoare de 3500) lei...pot ataca actul dupa decesul bunicului?..
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:45, 9 August 2014
Pentru care motiv ?
Pai bunicul a vandut tot ce avea din prima casatorie dupa ce a facut succesiunea si intravilanul si extravilanul. catre diferite persoane ,a avut o gramada de terenuri ...de pe urma lui nu avem dreptul la nimic?A vandut el si cu cea de-a doua sotie
A vandut si a papat banii, bravo lui, nu e obligat nimeni sa lase mostenire. Daca ar fi dat degeaba si va incalca astfel rezerva succesorala, ati fi avut de ce ataca.
ma gandeam ca actul catre fiu ar fi usor de atacat ca e vandut la jumatate de pret...se pune pretul zonei sau pretul din grila notarului?..ca daca e pretul zonei cam ala este pretul..deci nu pot face nimic...
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 August 2014
Danbz, utilizator
Conteaza sa fi fost un pret serios ca nu e pret impus, taxele s-au platit la pretul de grila, dar nu inseamna ca era obligat sa vanda cu cel minim cuprins in grila. Apoi , omul era constient ca are si ceva datorii de platit, pt binele fiului cumparator ar fi fost bine sa aiba act din care sa reiasa ca el a platit si acele datorii.
Nu puteti face nimic si pt ca tatal e cel care ar avea interes sa atace acte daca vrea, nu dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 August 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort/partaj Johnny81 Johnny81 Buna ziua! Eu detin o jumatate dintr-o treime al unui apartament. Sora mea la fel. Tatal nostru 2/3. Totul in urma succesiunii de pe urma mamei noastre. ... (vezi toată discuția)
Succesiune gigione01 gigione01 In mai 2013 tatal meu a decedat!!Acesta se recasatorise si toate bunurile apartinand acestuia cat si cele facute impreuna cu noua sotie ,au ramas la domiciliul ... (vezi toată discuția)
Va rog lamurire succesiune alissia246 alissia246 Bunurile sotului meu sunt urmatoarele:un apartament,doua terenuri,o casa aflata pe unul din aceste terenuri. Apartamentul este pe numele lui dar este dobandit ... (vezi toată discuția)