Daca in un contract de cesiune de creanta de 200.000 euro facut la Notar intre o Banca (Cedent) si un SRL (Cesionar) este declarat din partea Bancii ca este titular de creanta dar dupa aproape un an se da dovada ca defapt nu era Banca titular de aceasta creanta care sunt despagubiri care poate se cere SRL la Banca si cum se calculeaza? Banca poate fi sanctionata si de BNR pentru acest fapt sau de alt Organul public?
Creanta cedata a reprezentat o creanta care avea acesta Banca in fata o firma in insolventa si un creditor chirografar a facut plata prin subrogatie (art.1596 C.C.) la data (08.09.2013) intre contract de cesiune de creanta in forma privata (05.09.2013) si la data de cesiune de creanta la Notar (12.09.2013) si Banca nu a spus nimic de acest lucru la Cesionar pe aproape un an.
Daca chirografarul s-a subrogat in drepturile creditorului prin plata legala facuta in 08.09.2013, atunci este indreptatit sa fie titularul real al creantei respective, ca urmare SRL-ul se poate indrepta in instanta impotriva bancii pentru prejudiciul suferit, pretul platit si eventualele daune materiale suferite, justificat. Banca are de unde sa plateasca nu este o problema. SRL-ul poate sa reclame banca si la BNR (nu are nimic de pierdut), insa problema se va rezolva in instanta. Bafta.
Care sunt sanctiuni sau despagubiri care trebuie sa plateasca Banca care a declarat un fals la Notar in data de 12.09.2013 (a declarat si garantat ca era inca titular de creanta)?
Credit vandut
denisatoma
Buna seara,
Am un credit de 25500 facut la bcr la care ramasesem restanta. Astazi am fost sa platesc si am aflat ca mi s-a vandut la o firma de ... (vezi toată discuția)