avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Fals in acte din partea Bancii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Fals in acte din partea Bancii

Daca in un contract de cesiune de creanta de 200.000 euro facut la Notar intre o Banca (Cedent) si un SRL (Cesionar) este declarat din partea Bancii ca este titular de creanta dar dupa aproape un an se da dovada ca defapt nu era Banca titular de aceasta creanta care sunt despagubiri care poate se cere SRL la Banca si cum se calculeaza? Banca poate fi sanctionata si de BNR pentru acest fapt sau de alt Organul public?
Cel mai recent răspuns: mihaigiu , utilizator 13:54, 14 August 2014
mihaigiu a scris:

.. dar dupa aproape un an se da dovada ca defapt nu era Banca titular de aceasta creanta ..

Cine /cum se da dovada si sub ce forma?
Creanta cedata a reprezentat o creanta care avea acesta Banca in fata o firma in insolventa si un creditor chirografar a facut plata prin subrogatie (art.1596 C.C.) la data (08.09.2013) intre contract de cesiune de creanta in forma privata (05.09.2013) si la data de cesiune de creanta la Notar (12.09.2013) si Banca nu a spus nimic de acest lucru la Cesionar pe aproape un an.
Daca chirografarul s-a subrogat in drepturile creditorului prin plata legala facuta in 08.09.2013, atunci este indreptatit sa fie titularul real al creantei respective, ca urmare SRL-ul se poate indrepta in instanta impotriva bancii pentru prejudiciul suferit, pretul platit si eventualele daune materiale suferite, justificat. Banca are de unde sa plateasca nu este o problema. SRL-ul poate sa reclame banca si la BNR (nu are nimic de pierdut), insa problema se va rezolva in instanta. Bafta.
Care sunt sanctiuni sau despagubiri care trebuie sa plateasca Banca care a declarat un fals la Notar in data de 12.09.2013 (a declarat si garantat ca era inca titular de creanta)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre subrogatie si cesiunea de creanta Borsec Borsec Buna seara! Imi poate explica cineva daca este vreo diferenta intre subrogatie si cesiunea de creanta. Conform NCC la [b]subrogatie cel care plateste in locul ... (vezi toată discuția)
Credit vandut denisatoma denisatoma Buna seara, Am un credit de 25500 facut la bcr la care ramasesem restanta. Astazi am fost sa platesc si am aflat ca mi s-a vandut la o firma de ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta-dobanzi in continuare maris331 maris331 Buna ziua Avnd in vedere ca o banca cesioneaza un credit platit cu intarziere ,SRL ul care a preluat creanta mai poate calcula dobanzi? (vezi toată discuția)