avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare imobil
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare imobil

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare:
Sunt adjudecatararul unui imobil la o licitatie dar debitorul are notat la ocpi, in cartea funciara, un litigiu intre el si banca. In aceasta situatie voi putea intabula imobilul ?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: laurabeatrice , utilizator 13:51, 11 August 2014
Cine este creditorul care a executat imobilul? Banca care are inscris litigiul sau cine? In plus, in caietul de licitatie nu era specificat ce sarcini are imobilul?
Creditorul este banca si a executat imobilul prin executor judecatoresc.Debitorul (persoana fizica) a dat banca in judecata pentru clauze abuzive si a inscris litigiul in cartea funciara. Intrebarea mea era daca, in aceasta situatie, voi putea sa ma inscriu ca proprietar sau faptul ca exista inscris litigiul respectiv ma impiedica pe mine sa fac acest lucru? Multumesc!
Aveti CPC, Efectele adjudecarii, art.856 - Transmiterea proprietatii imobilului : "toate sarcinile anterioare notate la cf, se vor radia din oficiu dupa notarea urmaririi in cartea funciara, etc" (sau cam asa ceva). Executorul ar trebui sa faca diligentele ca sa intrati in proprietatea imobilului liber de orice sarcini.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cu litigiu inscris in cf popescu_ion_2014 popescu_ion_2014 Buna seara! Am cumparat un imobil la o licitatie publica. Creditorul ipotecar nemultumit de pretu de vanzare, desi nu s-a prezentat la niciunul din ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)
Actiune in rectificarea notarii??? grozavu grozavu Am o situatie mai neobisnuita: - in 2004 se cumpara un imobil (apartament) liber de sarcini, prin act de adjudecare (vanzare silita). Fostul proprietar a fost ... (vezi toată discuția)