avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cheltuieli de judecata solicitate dar neacordate de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cheltuieli de judecata solicitate dar neacordate de catre instanta

Buna ziua. In data de 13.01.2014, am intentat proces civil, Asociatiei de Proprietari din care fac parte, pentru anularea a doua puncte din Pv AGP din 26.11.2013, ca fiind contrare L230/2007 si a Statutului asoc. si ceream obligarea paratei la toate cheltuielile de judecata.
Prin Pv AGP din 23.03.2014, se confirma nevalabilitatea acelor doua puncte prin anularea lor si alegerea unui nou CEx, conform legii. Deci dupa ce primise asoc. chemarea in judecata si trebuia sa depuna intampinarea, care a constat in acest PV.
In data de 05.06.2014, avem proces la tribunal, se constata ca actiunea a ramas fara obiect.
De curand am primit hotararea instantei,- respinge ca ramasa fara obiect cererea formulata, dar nu specifica nici o hotarare cu privire la cheltuielile de judecata. Eu am cerut taxa de avocat si de timbru si mai sunt cheltuielile judiciare, din cate am inteles eu. Se specifica apel in 30 zile.
Intrebarea mea este, cum , cand , in ce fel pot avea un document oficial pentru a putea obliga asoc. sa-mi restituie banii. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: acidsulfuric , utilizator 01:02, 27 Noiembrie 2018
Daca nu se specifica ca se respinge cererea referitoare la cheltuielile de judecata si onorariu de avocat puteti incerca o indreptare a hotararii.

Trebuie insa lamurit cine s-a aflat in culpa procesuala.
Trebuie anailzata in detaliu hotararea instantei.
Vorbiti in concret cu avocatul dvs. despre acest aspect.
Ar putea sa il ajute enorm aceasta idee daca instanta nu a facut mentiune....
Lasati-l insa pe el mai intai sa vedeti ce zice si apoi sa ii sugerati aceasta varianta spre analiza aprofundata daca va avea timp...
Avocatul va poate sfatui cel mai bine avand si hotararea in fata.
Daca cererea a ramas fara obiect ca urmare a anularii celor doua puncte din procesul verbal al adunarii generale, dupa ce ati initiat actiunea in instanta, aveti sanse sa recuperati cheltuielile de judecata.
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc, am depus apel, azi am mai platit o taxa de timbru, astept sa inceapa procedurile de comunicare.
Cum s-a rezolvat in final ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare consultanta juridica pe asociatia de proprietari PPIulia PPIulia Am chemat în judecată un vecin în calitatea sa de Președinte al Asociației de Proprietari, pentru corectarea unei hotărâri trecute abuziv în PV al unei ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecată proces civil miruna79 miruna79 Recent am încheiat un proces civil în care am avut trei capete de cerere. Iniţial, la judecătorie, primul a fost respins, ca rămas fără obiect (în ... (vezi toată discuția)
Drept la recurs emy114 emy114 Buna ziua . Problema mea la care cer ajutorul specilistilor in justitie este urmatoarea : Am dat in judecata asociatia de proprietari pentru ca a ... (vezi toată discuția)