avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalare camera supraveghere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalare camera supraveghere

Buna ziua, am inchiriat o casa la curte, in curte sunt 2 corpuri de casa in una locuim noi si in cealalta locuieste baiatul propietarului, fara acordul nostru s-a montat o camera de luat vederi in regie proprie, aceasta inregistreaza intrarea in curte pe unde intram si noi, am solicitat verbal propietarului scoaterea acesteia, deoarece in baza inregistrarilor suntem urmariti si amenintati de fiul sau, iar acesta mi-a motivat ca este treaba fiului sau si m-a intrebat daca ma deranjeaza ?In urma acestei solicitari ni s-a spus sa eliberam casa in termen de 30 zile, dar zilnic baiatul acestuia ne agaseaza cu sustinerea propietarului. Ce drepuri am cui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:05, 10 August 2014
Daca contractul de inchiriere este pe perioada determinata, puteti sa ii trimiteti proprietarului o nota ca veti elibera casa la expirarea perioadei contractuale.
Cat priveste camera video, nu vad care este nemultumirea, oricum mai devreme sau mai tarziu vor trebui montate astfel de camere peste tot, in locurile de acces in spatiile publice, etc
De cand propietatea privata este spatiul public? Daca sunt chirias nu am dreptul la intimitate? Nu ma feresc de camera ci imi feresc copii de un bolnav pshihic, care ameninta in baza inregistrarilor video ca ne rupe capul,
tatiana_toma a scris:
De cand propietatea privata este spatiul public?

Am omis o virgula: "in locurile de acces, in spatiile publice" .
Deci, cu atat mai mult camerele pot fi instalate in spatiile private, urmand ca pe viitor sa se intample asta si in spatiile publice.



tatiana_toma a scris:
Daca sunt chirias nu am dreptul la intimitate? Nu ma feresc de camera ci imi feresc copii de un bolnav pshihic, care ameninta in baza inregistrarilor video ca ne rupe capul,

Intimitate la poarta de intrare /acces in curte? Cum vine asta?
Cum adica "ci imi feresc copii de un bolnav pshihic", cum va puteti feri copilul daca nu sunt camere montate, si nu il puteti feri daca sunt montate? Ce rationament faceti?

Daca va ameninta ca va rupe capul, atunci puteti depune plangere la politie, amenintarea cu violente este infractiune, insa mai inainte aveti grija sa si puteti proba ceea ce spuneti, etc. Se pare ca problema dvs. are la baza alte cauze, nu neaparat camera video. Mergeti la politie, daca va simtiti agresati.
Ultima modificare: Duminică, 10 August 2014
trandafir2, moderator
Accesul la intimitate se refera la faptul ca avem dreptul sa stam in curte, sa discutam, sa mancam fara a fi filmati, camera nu capteaza fix poarta ci curtea,am inchiriat casa la curte , asa puteam sta la bloc, faptul ca nu am socializat cu persoana in cauza nici noi nici copii nostrii 4 la numar cu varste intre 13 si 22 ani ne aduce aceste necazuri, stam aici de 2 ani si nu a fost nevoie de camera, nu imi este frica pentru siguranta fiului meu in varsta de 18 ani ci de " libertatea" lui, fiind luptator legitimat al clubului Steaua.............de aici si amenintarile sunt provocari care se intampla in curte. Cum pot proba asta doar prin camera montata? La politie voi merge maine cu sigurata pentru ca lucrurile vor degenera clar, dar ma interesa un sfat avizat in vederea motivarii plagerii, aceeasta sa nu devina una dintre multele fara rezolvare
Ca sa aveti dovada comportamentului neadecvat, eventual agresiv al vecinului dumneavoastra, puteti sa instalati si dumneavoastra un sistem de supraveghere video, sa stocati inregistrarile si sa le folositim in cazul unui conflict.

Alte discuții în legătură

Montare camere video pe spatiul privat, dar pentru supraveghee spatiu public + privat (loc parcare) ? mariusp85 mariusp85 Buna ziua! As dori o clarificare, din punct de vedere legal, daca se poate, la situatia de mai jos: Sunt proprietar de imobil (apartament) + autoturism ... (vezi toată discuția)
Montare camere de supraveghere pe proprietate comuna utilizatorr utilizatorr Buna ziua, Va rog dati-mi un feedback juridic daca puteti interpreta textul de lege pentru a sti daca voi incalca legea in cazul in care voi instala un sistem ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video, intrare in legalitate Eduard1 Eduard1 Buna ziua. As dorii daca ma puteti ajuta cu un model declaratie de acord . Locuiesc la casa ( sunt proprietar) si din cauza ca sunt plecat mai tot ... (vezi toată discuția)