avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalare camera supraveghere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalare camera supraveghere

Buna ziua, am inchiriat o casa la curte, in curte sunt 2 corpuri de casa in una locuim noi si in cealalta locuieste baiatul propietarului, fara acordul nostru s-a montat o camera de luat vederi in regie proprie, aceasta inregistreaza intrarea in curte pe unde intram si noi, am solicitat verbal propietarului scoaterea acesteia, deoarece in baza inregistrarilor suntem urmariti si amenintati de fiul sau, iar acesta mi-a motivat ca este treaba fiului sau si m-a intrebat daca ma deranjeaza ?In urma acestei solicitari ni s-a spus sa eliberam casa in termen de 30 zile, dar zilnic baiatul acestuia ne agaseaza cu sustinerea propietarului. Ce drepuri am cui sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:05, 10 August 2014
Avand in vedere ca este vorba despre instalare sistem supraveghere in spatiu privat,
proprietarul are dreptul cu respectarea procedurii legale sa instaleze in proprietate sistem supraveghere
Daca nu solutionati amiabil,nu veti putea obliga proprietarul sa se retina a desfasura demersuri pentru asigurare securitate proprietate,iar politia nu poate interveni in relatiile dv ca si chirias cu proprietarul spatiului
@tatiana toma. Depinde daca curtea este comuna, daca partea dvs de curte este delimitata, daca aceste delimitari sunt specificate in actul de inchiriere, etc si desigur si alte aspecte. Este posibil sa aveti sau sa nu aveti dreptul subiectiv civil sa formulati o astfel de plangere (analiza care o facem aici nu este suficienta pentru un raspuns pertinent). Va pun un citat dintr-un raspuns al meu mai vechi, cu legislatia, poate va ajuta:
Legea 333/2003, H.G.nr. 1010/2004, Decizia 52 /mai/2012, Legea 667/2001, coroborati-le cu Constitutia Romaniei si Directiva 95/46/CE a Parlamentului European şi a Consiliului european, corelate si cu dispoziţiile Convenţiei nr.108/1981 a Consiliului Europei, toaaaateeee sub lupa art.226 din Codul penal vechi (nu stiu daca s-a pastrat si in cel nou).

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Duminică, 10 August 2014
trandafir2, moderator
In privinta amenintarilor ati putea depune plangere la politie. Daca nu puteti proba amenintarea si faptul ca va induce o stare de temere, va fi in van.
In privinta montarii camerei, politia nu are ce ii face si cred ca nici instanta civila nu il poate obliga sa o scoata cat intrarea in curte e comuna.
Cel mai simplu si fara stres ar fi sa va mutati, clar ca ajunsi in acest punct nu mai aveti o relatie buna cu proprietarul, nu are sens sa va enrvati si sa nu va simtiti confortabil unde locuiti. Atentie mai mare la clauze in viitoarele contracte.
Atentie referitor la statutul curtii si anume proprietate privata
Inclusiv politia solicita proprietarilor de case sa asigure proprietatea cu grilaje la ferestre/usi si sisteme supraveghere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare camere video pe spatiul privat, dar pentru supraveghee spatiu public + privat (loc parcare) ? mariusp85 mariusp85 Buna ziua! As dori o clarificare, din punct de vedere legal, daca se poate, la situatia de mai jos: Sunt proprietar de imobil (apartament) + autoturism ... (vezi toată discuția)
Montare camere de supraveghere pe proprietate comuna utilizatorr utilizatorr Buna ziua, Va rog dati-mi un feedback juridic daca puteti interpreta textul de lege pentru a sti daca voi incalca legea in cazul in care voi instala un sistem ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video, intrare in legalitate Eduard1 Eduard1 Buna ziua. As dorii daca ma puteti ajuta cu un model declaratie de acord . Locuiesc la casa ( sunt proprietar) si din cauza ca sunt plecat mai tot ... (vezi toată discuția)