Buna ziua. Mi-a murit o matusa (dupa mama) anul trecut in decembrie. Decedata a fost casatorita din 2007 legal cu actualul unchi care este in viata. Alti frati sau surori nu are (sunt morti) si suntem 4 nepoti. Casa este pe numele matusii moarte, deoarece este dobandita inaintea casatoriei cu unchiul. Noi, nepotii ne-am gandit sa facem succesiunea si sa trecem casa pe numele lui. Trei nepoti am fost la notar si am facut declaratie de renuntare a drepturilor noastre in favoarea unchiului, dar a patra persoana s-a razgandit. Ce putem face in aceasta privinta?
La inceput a spus ca sa-i dea unchiul 500 sau 1000 de ron cat crede ea ca i se cuvin si merge si semneaza. Acum nu vrea nimic si nici nu vrea sa semneze. Nu a facut nici o declaratie in legatura cu mostenirea.
Matusa a decedat in luna decembrie 2013. unchiul are tot dosarul pregatit ptr. al depune in primarie si apoi de dus la notar, dar fara acte din partea celui de-al 4-lea mostenitor. Problema este ca acest mostenitor pleaca pa data de 05.09.2014 la munca in Italia impreuna cu familia si revine in tara anul viitor in luna august (când sunt concediile in Italia). Ce ne sfatuiti?
Dvs ce doriti?!
Nu puteti sa l obligati pe succesibilul care a promis ca renunta sa renunte.....
De ce nu ati dat toti deodata declaratie de renuntare?! Asa rezolvati problema.
Sunteti inca in termenul de optiune succesorala...insa nu stiti daca cei doi au acceptat succesiunea caci ati putea da o revocare a declaratiei de renuntare , aceasta trebuie sa intruneasca doua conditii si anume sa fie in termenul de optiune succesorala si sa nu fi acceptat alt succesibil mostenirea.
Sunt multe de luat in cnsiderare si variante insa depince ce doriti dvs si oricum nu se poate dezbate aici pe forum o succesiune.
Nu am putut da toti declaratia de renuntare, deoarece un nepot locuieste in Bucuresti si a durat pana am aflat adresa si l-am instiintat de moartea matusii, iar nepoata care nu vrea sa semneze era in Italia si abia luna aceasta a venit acasa. Eu am intrebat ce se poate face legal in privinta dezbaterii succesiunii, daca ea este impotriva? Putem sa o dam in judecata si sa hotarasca instanta cum procedam?