avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu fara plata

cate luni am voie sa-mi iau cancediu fara plata daca lucrez la patron? patronul este de acord;dar cat timp prevede Codul Muncii?, daca imi iau conc vechimeaediu fara plata, imi mai merge vechimea? adica dupa un an in care am avut si concediu fara plataa pot sa intru in somaj (chiar daca nu am cotizat 12 din 12 luni?
Cel mai recent răspuns: ginja , utilizator 00:22, 11 August 2014
Concediul fara plata NU constituie vechime in munca, cu exceptia cazului prevazut de art. 153 din Codul muncii potrivit caruia durata concediului pentru formare profesionala nu poate fi dedusa din durata concediului de odihna anual si este asimilata unei perioade de munca efectiva in ceea ce priveste drepturile cuvenite salariatului, altele decat salariul. Astfel, daca salariatul solicita si i se acorda concediu fara plata pentru formare profesionala, aceasta perioada constituie vechime in munca.

Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern, nu este reglementat un termen.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara salariu, vechimea in munca ancfd ancfd Datorita restrangerii activitatii firmei, pentru a nu se face disponibilizari ni s-a propus efectuarea de catre fiecare angajat de conc. fara salar lunar, ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salariu valvalentina valvalentina As dori sa stiu daca perioadele de concediu fara salariu, luate in perioadele de studiu, asa numite concedii legale pt efectuarea studiilor, sunt considerate ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata - pentru absolvirea unor forme de invatamant alice27 alice27 Buna ziua, Considerand situatia in care un angajat solicita CFP, sa zicem o saptamana - pt absolvirea unor forme de invatamant : 1. - aceasta perioada - ... (vezi toată discuția)