avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara salariu

As dori sa stiu daca perioadele de concediu fara salariu, luate in perioadele de studiu, asa numite concedii legale pt efectuarea studiilor, sunt considerate vechime in munca.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 15:37, 26 Septembrie 2010
Concediul fara plata NU constituie vechime in munca, cu exceptia cazului prevazut de art. 153 din Codul muncii potrivit caruia durata concediului pentru formare profesionala nu poate fi dedusa din durata concediului de odihna anual si este asimilata unei perioade de munca efectiva in ceea ce priveste drepturile cuvenite salariatului, altele decat salariul. Astfel, daca salariatul solicita si i se acorda concediu fara plata pentru formare profesionala, aceasta perioada constituie vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata ginja ginja cate luni am voie sa-mi iau cancediu fara plata daca lucrez la patron? patronul este de acord;dar cat timp prevede Codul Muncii?, daca imi iau conc ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salariu, vechimea in munca ancfd ancfd Datorita restrangerii activitatii firmei, pentru a nu se face disponibilizari ni s-a propus efectuarea de catre fiecare angajat de conc. fara salar lunar, ... (vezi toată discuția)
Concediu Lupes Fenina Lupes Fenina Perioada de concediu fârâ platâ este luată în calcul ca vechime în muncă pt. trecere la altă treaptă de salarizare?? (vezi toată discuția)