avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu

Perioada de concediu fârâ platâ este luată în calcul ca vechime în muncă pt. trecere la altă treaptă de salarizare??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:51, 4 Aprilie 2013
In general, perioada de concediu fara plata nu constituie vechime in munca.
Nu, Concediul fara plata nu constituie vechime in munca, cu exceptia cazului prevazut de art. 158 din Codul muncii, privind durata concediului pentru formare profesionala.
"Durata concediului pentru formare profesionala nu poate fi dedusa din durata concediului de odihna anual si este asimilata unei perioade de munca efectiva in ceea ce priveste drepturile cuvenite salariatului, altele decat salariul."
Exceptie, mai face si CFP acordat pentru CCC in baza OUG nr.111/2010, care constituie vechime in munca si in serviciu, precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de studii constituie vechime in munca? tudoranca tudoranca Buna ziua, As vrea sa stiu daca se considera vechime in munca concediul fara plata pentru studii. Mentionez ca lucrez intr-o companie de telecomunicatii si ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salariu, vechimea in munca ancfd ancfd Datorita restrangerii activitatii firmei, pentru a nu se face disponibilizari ni s-a propus efectuarea de catre fiecare angajat de conc. fara salar lunar, ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salariu valvalentina valvalentina As dori sa stiu daca perioadele de concediu fara salariu, luate in perioadele de studiu, asa numite concedii legale pt efectuarea studiilor, sunt considerate ... (vezi toată discuția)