avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie alimentara

Buna dimineata ,

intrebarea mea este vis a vis de majorarea pensiei alimentare . Nu figurez ca si salariat , dar sunt actionar la 2 firme , una suspendata pe 3 ani , cealalalta , profitabila , dar nu distribuie nici un dividend din profitul realizat . Ce relevanta au aceste aspecte in stabilirea cuantumului pensiei ? Ce relevanta are ( subiectiva sau nu , pt judecator ) situatia prospera a firmei care activeaza ( mentionez ca sunt 2 asocati in cadrul actionariatului si , in motivarea actiunii de majorare a pensiei se descrie situatia financiara a firmei ) . Tb sa mai spun ca prin hotarirea de divort s-a stabilit cuantumul pensiei la 25%din veniturile tatalui , dar nu mai mult decit salariul minim pe economie , iar in actiunea intentata se cere majorarea pensiei la 1500 ron . Va multumesc frumos , Dorin77
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 17:37, 17 Mai 2009
Dividendele nu sunt avute in vederea recalcularii cuantumului pensiei de intretinere .
Nu are nici o relevanta faptul ca in motivarea actiunii de majorare a pensiei de intretinere s-a descris situatia financiara firmei. Nu firma - persoana juridica - datoreaza pensia de intretinere, ci dv. in calitate de persoana fizica. Conteaza veniturile pe care le realizati dv in mod constant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentare ellpadre ellpadre as dori sa stiu si eu ce acte sunt necesare pentru chemarea in judecata a tatalui pentru majorarea pensiei alimentare? si daca se iau in considerarea ... (vezi toată discuția)
Profit microintreprindere laviluca laviluca Buna seara, Profitul unei microintreprinderi este egal cu Venituri - Cheltuieli (indiferent daca sunt deductibile sau nedeductibile)? Nelamurirea mea este ... (vezi toată discuția)
Impartirea dividendelor mariamem mariamem Suntem 2 actionari intr-o firma care detinem cate 25 la suta din actiuni, iar al treilea asociat detine 50. Asta inseamna ca el este actionar majoritar si el ... (vezi toată discuția)