avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa parinti

Tatal meu a decedat . Am ramas mama eu si o sora. Parintii aveau impreuna un apartament cu 2 camere.
Eu locuiesc cu mama in apartament . La succesiune, mama vrea sa-i lase mie legal partea ei din apartamnet daca se poate cu clauza de intretinere pana la moarte.
Se poate face asa ceva la succesiune? Sau trebuie sa renunte si sora mea la parte.
Buna ziua,
Renuntarea surorii dumneavoastra este un act unilateral pe care doar dansa il poate face daca doreste, nimeni ne putand-o obliga la asta.
Dupa dezbaterea succesiunii, mama dumneavoastra va poate vinde partea ei printr-un act de vanzare cumparare cu clauza de abitatie viagera si intretinere.
Se poate incheia un contract de intretinere , vizand cota-parte indiviza a mamei dumneavoastra.

Renuntarea la cota-parte din dreptul de proprietate este facuta numai dupa ce se accepta succesiunea si se dezbate efectiv.

Renuntarea la succesiune este totala ( vizeaza inttregul patrimoniu al defunctului ).






~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumparare sau variante de cedare la mostenirea unui imobil crystyna04 crystyna04 Tata a murit de curand si mama vrea sa mi lase mie apartamentul,pentru ca am grija de ea.Sora mea vrea sa mi dea partea ei prin donatie. ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? george_berceni george_berceni Se face succesiunea și sunt 2 moștenitori...sora mea a zis că vrea o sumă de bani de la cumparator și renunță in favoarea mea la toate drepturile.fara ... (vezi toată discuția)
Reziliere sau anulare contract de vanzare-cumparare cu drept de abitatie viagera chitaila chitaila In 2008, mama - vaduva, mi-a vandut mie si sotului meu, prin contract de vanzare-cumparare cu drept de abitatie viagera, cota de 5/8 din apartament. Restul de ... (vezi toată discuția)