avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot face?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot face?

Se face succesiunea și sunt 2 moștenitori...sora mea a zis că vrea o sumă de bani de la cumparator și renunță in favoarea mea la toate drepturile.fara sa mai vina la succesiune..cumpărătorul mai ia și partea ei,dacă sia cedat drepturile de moștenire?sau mai bine zis,pot vinde doar apartamentul fara teren,sau trebuie sa vând și terenu,ce răspuns puteți să-mi dati.multumesc
1. Renuntarea la o succesiune nu se face in favoarea cuiva. Se renunta pur si simplu.
2. Renuntarea priveste întreaga masa succesorala. Chiar dacă dvs dezbateti succesiunea doar pentru teren, de exemplu, renuntarea surorii priveste absolut tot (si apartamentul și celelalte bunuri pe care le-au mai avut părinții dvs).
3. Depinde ce act încheie sora dvs. Dacă renunta, ca efect al declarației de renunțare, rămâneți dvs unic moștenitor. În această calitate, ulterior puteti vinde singur. Dacă sora are încredere ca ii veti da si ei jumătate din banii obținuți....
Dacă sora își vinde jumătatea, cumpărătorul va rămâne coproprietar cu dvs.
Stimata domn,

Renuntarea la succesiune este una totala, vizeaza intreaga mostenire, nu este una "in favorem", in favoarea unei terte persoane sau a unui succesor.

Chiar daca are loc o dezbatere succesorala partiala, renuntarea produce aceleasi efecte :vizeaza intregul patrimoniu al defunctului.

Daca sora dumneavoastra, prin declaratie notariala, renunta la succesiune, dumneavoastra veti avea calitatea de unic succesor.

Daca, insa aceasta isi instraineaza cota-parte din dreptul de proprietate, dumneavoastra veti avea calitatea de coproprietar, alaturi de noul proprietar.(proprietatea fiind una pe cote-parti ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa moartea mamei lifecaredorina lifecaredorina Suneti-mi va rog , a murit mama mea si acum tatal meu vrea sa facem succesiunea(mai am un frate) si sa ne desplateasca sa renuntam la partea noastra.Credeti ... (vezi toată discuția)
Act donatie ContSters141373 ContSters141373 as dori sa stiu daca mama poate dona surorii mele partea mea de teren agricol fara aprobarea mea,cu care eu nu sint de acord.mentionez ca eu si sora mea am ... (vezi toată discuția)
Vanzare drepturi succesorale mariussnagov mariussnagov Mama mea a murit in aprilie 2011 lasand mostenire un apartament. Mostenitorii sunt sotul si trei frati(eu fiind unul dintre ei). Un frate e plecat in ... (vezi toată discuția)