avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie depusa in timpul concediului de odihna, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie depusa in timpul concediului de odihna, compensare preaviz

Buna ziua,

Sunt in concediu de odihna pana in data 31.08.2014 ( prima zi 01.08.2014 . As ori sa stiu daca transmit cererea de demisie astazi catre angajator ( email resurse umane si director general - superior direct ), poate fi compensata perioada de preaviz de 20 de zile cu aceasta perioada de concediu, dat fiind ca nu am efectuat nici o zi din concediu de odihna inainte de aceasta perioada in anul curent? ( am 7 zile libere din recuperari de ore suplimentare si restul de 14 zile luate din concediul de odihna - am dreptul la 23 de zile de concediu pe an).
Daca amandoi sunt in concediu de odihna la randul lor ( toata firma este in concediu de odihna pana la data 25.08 exclusiv ) care este prima zi din perioada de preaviz care poate fi considerata legal in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 11 August 2014
Data de inceput a termenului de preaviz este prima zi urmatoare datei notificarii de catre salariat a incetarii contractului individual de munca prind demisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie-preaviz / concediu-odihna? Dorky Dorky Lucrez in institutie publica pe perioada determinata cu statutul de persoana contractuala si nu de functionar. Contractul e incheiat anul trecut cu vechiul cod ... (vezi toată discuția)
Demisie - termene ametist ametist Buna ziua! Ce sfat pot sa dau unei cunostinte care lucreaza (desi mai bine zis se poate spune ca a lucrat) intr-o banca? Iata problema; - pe 26 si 27.01.09 ... (vezi toată discuția)
Demisie + concediu neefectuat Lacu$tA Lacu$tA Sunt in situatia urmatoare: Doresc sa-mi dau demisia de la locul actual de munca si in prealabil sa stau in preavizul legal de 15 zile. Problema este ca eu in ... (vezi toată discuția)