avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare bani de la asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare bani de la asociatie de locatari

In urma cu ceva ani o administratora a unui bloc din Buc. a reusit sa delapideze o asociatie cu o suma imensa. In aceasta suma erau la vremea respectiva si radetul si apa nova, restanete atat de mari incat s-a ajuns sa se afiseze la intrarea blocului sistarea serviciilor. - asa s-a descoperit si delapidarea-, respectiv dumneaei nu platea facturile, dar incasa cotele, si nu raspundea la amenintari, fiind perioada de iarana nu s-a ajuns la sistare decat in primavara-
Intre timp, s-a schimbat adminisratora si comitetul de bloc, s-a negociat cu furnizorii o esalonate, s-a procedat la darea in judecata a vinovatei. (judecata a durat aprox.4 ani)
Suma se va recupera in scurt timp.
Intrebare: In baza carei legi/ articol din cod/ etc, poate sa innapoieze administratorul sumele incasate ca esalonare tuturor celor care au platit.
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
Dana Zvenigorodschi, Mediator
Cel mai recent răspuns: Dana Zvenigorodschi , Mediator 10:37, 12 August 2014
Sumele suplimentare pe care le-au platit proprietarii pentru a acoperi golul lasat de fosta administratora trebuie sa fi fost strans intr-un fond special.
Ar trebui sa fi existat o evidenta, cumva.
In baza acestui fond, proportional sau total se vor inapoia acei bani.
Fostul administrator va plati toti banii catre asociatie, in contul bancar, in casierie, dupa caz.
Asociatia de proprietari va evidentia aceste sume in contabilitatea sa.
In functie de hotararea proprietarilor banii pot fi dati fiecarui proprietar pe baza de "dispozitie de plata" sau (mai usor si corect) fiecare suma ce revine proprietarilor va compensa cotele la intretinere ale acestora sau alte debite ale fiecaruia, direct in evidenta contabila a asociatiei si reflectata pe lista de plata afisata, fara a da efectiv banii proprietarului.
Va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod calcul cheltuielie judecata migaste migaste Buna ziua, sunt administrator la o asociatie de proprietari care nu are nici un fel de fonduri (sumele figureaza doar in registrele de evidenta, fostul ... (vezi toată discuția)
Plata esalonata a datoriei la radet floricasalaytah floricasalaytah Blocul nostru are o datorie de 40.000 la RADET. Aceasta datorie este din cauza fostului administrator si a catorva rauplatnici din bloc. Am semnat un ... (vezi toată discuția)
Fond esalonare radet Joyjoy Joyjoy Buna seara, M.am mutat de o luna, intr.un bloc care are esalonare datorii catre radet. La afisarea listei de intretinere, am pe lista lunii curente si la ... (vezi toată discuția)