avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare buletin si pasaport
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare buletin si pasaport

Urmeaza sa-mi fac pasaport zilele acestea. Dupa care sa imi schimb buletinul. Daca imi schimb buletinul, va mai fi valabil pasaportul?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:30, 15 August 2014
~ Conținut șters la cerere ~


4. DOCUMENTE NECESARE PENTRU ELIBERAREA PAªAPORTULUI

a) ÎN CAZUL PERSOANELOR MAJORE CU DOMICILIUL ÎN ROMÂNIA.

- cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, după caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original. Cartea de identitate provizorie trebuie însoţită de certificatul de naştere, în original;
- dovada achitării taxelor pentru emiterea paşaportului, completate pe numele titularului, în original;
- paşaportul anterior, dacă acesta există.


Deci mai intai va schimbati buletinul si apoi pasaportul.
Alexandrarares a scris:


Deci mai intai va schimbati buletinul si apoi pasaportul.



De ce? Doar daca isi schimba numele ar fi indicat sa faca schimbarile in ordinea asta :)
Eu imi schimb buletinul pe motiv de uzuara. Are importanta ordinea? Adica pot sa-mi faca mai intai pasaportul si apoi sa-mi reinnoiesc buletinul?
Nu, n-are nicio importanta in ce ordine le faceti insa depinde ce inseamna uzura. Sa nu fie apropiat de deteriorare (colturi dezlipite, imagine stearsa etc.) pentru ca in acest caz este posibil sa fiti trimisa intai la Evidenta.

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere pierdut ioana2102 ioana2102 Buna! Am pierdut certificatul de nastere, cartea de identitate mi-a expirat, in schimb am pasaportul valabil (pasaport temporat) si am o copie legalizata a ... (vezi toată discuția)
Pasaport/carte de identitate - reinnoire in anglia MihaelaMills MihaelaMills Sunt in Anglia de 8 ani, si de curând mi-au expirat buletinul/pasaportul!! De câteva luni bune încerc in zadar sa trimit e-mailuri ambasadei de la Londra sa ... (vezi toată discuția)
Acte identitate Adrian37 Adrian37 Buna ziua. Intampin urmatoarea problema. locuiesc in Anglia si mi-au expirat actele. Serviciul nu imi permite sa vin in tara sa imi reinnoiesc buletinul pentru ... (vezi toată discuția)