avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cea mai buna varianta pentru deschiderea unei firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cea mai buna varianta pentru deschiderea unei firme

Buna ziua,

Intentionez sa imi deschid o firma si nu stiu ce sa aleg. Situatia este urmatoarea. Eu voi asigura servicii IT pentru patru firme si voi primi lunar circa 3500 de lei.

Singurele mele cheltuieli ar fi cu salariile unui angajat, alte cheltuieli nu cred ca as avea.

Pot spune ca toate veniturile reprezinta profit. Bineinteles, minus salariul angajatului. Nu as vrea PFA pentru ca as vrea sa adaug mai multe coduri CAEN, ma gandesc ca pe viitor sa imi fac si un mic magazin online pe aceeasi firma.

Asadar, care credeti ca ar fi cea mai buna forma pt mine. SRL sau SRL-D (am 29 de ani)? Sau alta? Este adevarat ca, la SRL D, pt a beneficia de scutirea de la plata pensiilor este necesara angajarea a 2 oameni?

Va multumesc anticipat!
Cea mai buna forma pentru dvs, ar fi SRL-ul.
In cazul, SRL-D aveti mai multe obligatii si conditii de respectat.
Ultima modificare: Luni, 11 August 2014
Stefan Bicov, Avocat
Buna seara,

O sa vi le pun intr-o balanta pe amandoua iar dumneavoastra ve-ti alege ce credeti ca va avantajeaza mai mult.

1. pentru a va putea deschide SRL-D nu trebuie sa mai fi avut pana acum vreo alta forma de organizare pe numele dvs ( aici intra si PFA, II) si sa aveti sub 35 de ani. La SRL singura conditie este sa nu mai fiti asociat unic intr-o alta societate.
2. La SRL-D nu se platesc cheltuielile de constituire, dar sunteti obligati ca la sfarsitul celui de-al treilea an sa va schimbati denumirea in SRL si atunci ve-ti plati cheltuielile de constituire care trebuiau platite la inceput. La SRL pe platesc la inceput.
3.La SRL-D sunteti scutit de la plata pensiei angajator si de la fondul de riscuri daca aveti mai mult de 2 angajati, dar doar pentru 4 angajati. De asemeni sunteti obligat ca salariatii pentru care obtineti aceste facilitati sa fie angajati cu perioada nedeterminata
4. La SRL-D puteti beneficia de un ajutor nerambursabil de pna la 10.000 euro in urma depunerii unui proiect acceptat. de asemenea puteti beneficia de garantii la Fondul de acordare a creditelor.
5.Tot la SRL-d pe langa declaratiile obisnuite mai aveti obligatia ca in termen de 10 zile de la infiintare sa va inscrieti in Registrele AIPPM, si de asemenea sa depuneti a situatiile finaciare la fiecare semestru si un raport de progres in primii 3 ani de cand s-a obtinut ajutorul nerambursabil
Daca vreti sa cititi mai multe despre Srl-d aveti urmatorul link ; [ link extern ]
Va multumesc. Inca o intrebare:

La SRL-D, pot avea pt inceput un singur angajat?

Am auzit un zvon potrivit caruia pentru a putea beneficia de cheltuieli zero de constituire si de scutirea platii pensiilor pt angajator as fi obligat sa am min 2 angajati. Este adevarat?
Buna ziua,

Beneficiati de cheltuieli 0 la constituire indiferent daca aveti salariati sau nu.
Cat despre facilitatile acordate salariatilor, da , este adevarat trebuie sa aveti macar 2 salariati, iar facilitatile se acorda pentru maxim 4 salariatii. Contractele salariatilor pentru care beneficiati de subventie trebuiesc incheiate pe perioada nedeterminata.
Ultima modificare: Marți, 12 August 2014
Ceaunas Ana-Maria Expert Contabil, Contabil
Multumesc!

O singura intrebare as mai avea: "Sunt obligat sa reinvestesc 50% din profit"?

Alte discuții în legătură

Nelamurire srl-d achizitii! derick derick Ghidul solicitantului pentru SRL-d zice asa: [quot]Pentru a fi incluse în investiţia eligibilă, activele corporale şi necorporale trebuie să ... (vezi toată discuția)
Srl-d vs srl anquette anquette Buna ziua sunt medic stomatolog si as dori sa infiintez un srl-d.Nu doresc sa apelez la acel capital de 10000 euro care poate fi primit.vreau doar sa am o ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen sã folosesc? Irimescu_Damian Irimescu_Damian Mă interesează, și sunt pe cale, să deschid o firmă de SRL-D. Am mai multe întrebări, dar principala este „ce cod CAEN să folosesc” ... (vezi toată discuția)