avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrare in posesia unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrare in posesia unui teren

Doresc să îmi construiesc o casă pe un teren care a aparținut bunicilor mei (din partea tatălui). Problema este următoarea: tatăl meu are încă patru frați, dintre care doi sunt de acord să îmi acorde partea lor. Deci din cinci frați, trei îmi acordă mie partea. Dar nu știu cum să procedez să îmi acorde și celălalte două persoane partea lor, asta deoarece locuiesc într-un alt colț de țară și nu au mai venit de mulți ani în zonă, ca să pot discuta cu ei. La telefon nu se poate, am încercat, mi-au promis, au uitat și astfel de situații.

Menționez faptul că sunt dispus să plătesc pentru partea celor două persoane, cu mult față de prețul real pentru metru pătrat. Nici așa nu s-a putut. Acum nu știu ce să fac, nu aș începe să construiesc casa și să bag bani degeaba, pentru că niciodată nu știi când apar persoanele.

Ce îmi sugerați să fac? Se poate face ceva cu ajutorul instituțiilor publice?

Mulțumesc,
Alin
Cel mai recent răspuns: aliunion , utilizator 23:29, 12 August 2014
Este facuta succesiunea dupa bunici?
Nu te apuca sa construiesti inainte sa fi proprietar pe teren. Apoi trebuie sa afli daca s-a facut succesiunea dupa bunici si daca terenul are sau nu cadastru. Multi batrani sunt proprietari pe terenuri fara cadastru pentru ca acum multi ani nu exista aceasta procedura.
Din pacate nu, succesiunea nu este facuta. Nu exista acte pentru teren.
Imi puteti da mai multe informatii despre succesiune, pot sa o fac eu si ce implica, care sunt costurile reale/aproximative, trebuie sa chem toti cei care au dreptul la acel teren?
Ultima modificare: Marți, 12 August 2014
aliunion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme armancapetre armancapetre Tatal meu munceste un teren pe care il are de la mama sa decedata in 1996 dar nu are titlu de proprietate avand doar un titlu provizoriu pe numele bunicii ... (vezi toată discuția)
Bunica mi-a donat 1/2 din casă și o suprafață din grădină, dar copiii ei nu sunt de acord cu ce am primit și nu mă lasă să-mi fac casă acolo. cum aș putea să obțin bucata mea de teren? diana2482 diana2482 Am facut contract de donatie cu bunica si am primit jumate din casa si o suprafata de 1260mp de teten din gradina unde mai au si cei 4 copii ai ei teren.Eu as ... (vezi toată discuția)
Mostenire furata queenimob queenimob Buna ziua, Bunicul meu,inainte de anul 1900,primeste de la parinti un teren pe care isi construieste o casa.Are patru copii,trei dintre ei mor fara ... (vezi toată discuția)