avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporul de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporul de vechime

Angajatorii sunt obligati sa ofere spor de vechime? Tatal meu are o vechime in munca de 27 de ani, iar actualul angajator nu ofera asa ceva. El este ingrijorat ca il va afecta la pensie.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:11, 12 August 2014
Acordarea de sporuri la salariu trebuie sa fie prevazuta in ccm aplicabil angajatorului, in reg.intern al acestuia sau in c.i.m..

In lipsa unor astfel de prevederi, angajatorul nu are nicio obligatie in acest sens.
Faptul ca nu i se acorda spor de vechime ,nu o sa aiba nici o influenta la calcularea pensiei.
Are o mica influenta la calculul cuantumul pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea în muncă de 23 ani se adaugă la salariu issabela issabela Lucrez de 7 luni în cadrul Mega Image ca luc .comercial cu program full time.de o lună aproximativ am trecut la part time.N u mi s_ a luat în calcul ... (vezi toată discuția)
Spor gestiune capitanud capitanud Buna ziua, As dori sa aflu nr legii, articolul, etc., prin care angajatorul este obligat sa-mi acorde spor pentru gestiune. Va multumesc (vezi toată discuția)
Hypermarketurile obligati sa acorde spor de vechime in cimpul muncii ??? farcasedith farcasedith Lucrez de 3 ani la un hypermarket.Interesant e ca m-au angajat in noembrie 2005 dar pe fisa de salar apare data angajarii 1.1.2006.Nu am primit niciodsata spor ... (vezi toată discuția)