avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de Proprietari - refacturare paza catre o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de Proprietari - refacturare paza catre o firma

Buna ziua
Suntem un ansamblu rezidential care platim paza prin intermediul unui contract de administrare.
Unul dintre posturile de paza deserveste atat ansamblul nostru cat si o firma care are parcarea pe una din caile de acces in ansamblu.
Ne-am inteles cu aceasta firma ca sa contribuie si ea la cheltuiala cu paza, atat timp cat pazeste si parcarea si cladirea ei.
Cum putem sa facem acest lucru si din punct de vedere al documentelor?
Putem noi, ca si AP sa le refacturam o cota parte din taxa de administrare? Si ce document ar trebui sa stea la baza acestei refacturari?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:37, 12 August 2014
Buna ziua,
Incheiati intre Asociatia de Proprietari si firma respectiva un contract de prestari servicii in baza caruia ii veti factura luna de luna, partea lor din factura dvs de paza (avand la baza contractul de administrare). In contractul de prestari servicii veti stipula exact serviciile pe care i le oferiti, si ne referim aici la cele de paza.
Va multumesc pentru raspuns
Ceea ce nu am inteles eu clar...noi, in mod normal nu ii prestam un serviciu direct...la obiectul contractului dintre AP si firma respectiva ar trebui sa trecem refacturarea unei cote parte a serviciului de paza, care face obiectul ctr nr X, contract de administrare.
Noi avem de la aceasta firma o adresa prin care ne solicita refacturarea acestor servicii de paza.
In aceste conditii, mai este necesar contractul de prestari servicii? Sau putem refactura doar pe baza acestui document de la ei?
Da, pentru ca nu puteti factura unei firme luna de luna fara sa aveti la baza un contract. In contractul respectiv scrieti exact modalitatea de facturare si serviciul prestat.
Dar daca nu va complicati de nicio culoare, se intampla ceva? Nu de alta, dar am auzit multe despre problemele acestea unde la mijoc era si o firma de paza.
Mai bine lasati-ii sa-si rezolve singuri problemele intre ei, cu contracte, cu clauze ce-i privesc numai pe ei, sa-si faca facturi, etc.
Mai intreb daca firma despre care vorbiti are vreo legatura cu asociatia dvs.
Daca da, face parte dintre locatarii complexului, atunci puteti sa va complicati putin, cheltuiala cu paza o treceti in lista de plata si eventual puteti sa-i emiteti factura, iar dvs. achitati suma firmei de paza... Seamana cu scarpinatul la urechea stanga - cu mana dreapta. In fine, nu mai vorbesc si de alte complicatii/pretentii ca i s-a furat o roata, ca cineva i-a ciobit parbrizul si alte chestii romanesti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturarea unei taxe (obtinere aviz) contabildb contabildb Refacturarea unei taxe (obtinere aviz) facuta in numele beneficiarului unei lucrari este sau nu purtatoare de TVA, in ce baza legala? (vezi toată discuția)
Contract paza - asociatie proprietari kamellia kamellia Buna seara, As vrea sa stiu daca se poate incheia un contract de paza, doar pentru o scara a unei Asociatii de proprietari si in ce conditii. Asociatia are ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila refacturare utilitati catre chiriasi oliviaUC oliviaUC Buna ziua, O firma al carei obiect de activitate este inchirierea de spatii inregistreaza, conform contractului comercial, 2 tipuri de venit: - din ... (vezi toată discuția)