Buna ziua!
In urma divortului, fostul sot a initiat o actiune de inventariere a bunurilor mobile, care i s-a acceptat. Am avut o prima intalnire, eu, fostul sot si executorul, in care s-au inventariat o parte din bunurile aflate pe lista fostului sot. Cum acest inventar este, insa, foarte stufos, (cam 80 de pagini), s-a stabilit sa continuam inventarierea la o data ulterioara.
A trecut de atunci circa o luna jumatate, timp in care fostul sot a fost plecat din tara (fiindca munceste in strainatate, fara sa recunoasca insa acest fapt, pentru a nu plati pensia alimentara). Nu am fost contactata de catre executor in acest rastimp, pentru continuarea inventarului.
Imediat dupa revenirea in tara a ex-ului (a revenit vineri), in lunea urmatoare (adica, pe 11), am gasit pe hol, la intrare, o somatie de la executor, fara plic si fara data, in care mi se solicita sa ma prezint la biroul sau in ziua imediat urmatoare, pentru continuarea inventarului. (A fost pusa acolo de ex, care are acces la domiciliu).
Prima mea intrebare este: este legal intocmita aceasta somatie? Cum ar trebui sa procedez? Nu ma opun continuarii inventarierii, dar pot fi obligata sa continuam doar la o anumita data? Nu e necesar sa justifice de ce timp de o luna in urma nu s-a sesizat ca nu s-a continuat inventarierea?
Si o a doua intrebare: sotul meu si-a luat cu el, cand a parasit domiciliul comun, obiecte de valoare (laptopuri, colectie de numismatica, ceasuri de firma, toate hainele, etc.) Cum ar trebui sa procedez in legatura cu acestea? (In schimb, in inventar sunt trecute toate obiectele mele, sa zicem personale - haine, incaltaminte, bijuterii,cosmetice-, precum si ale copiilor).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns:
irinavasiliu , utilizator
11:40, 16 Septembrie 2014