avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inventariere bunuri mobile in vederea partajului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inventariere bunuri mobile in vederea partajului

Buna ziua!

In urma divortului, fostul sot a initiat o actiune de inventariere a bunurilor mobile, care i s-a acceptat. Am avut o prima intalnire, eu, fostul sot si executorul, in care s-au inventariat o parte din bunurile aflate pe lista fostului sot. Cum acest inventar este, insa, foarte stufos, (cam 80 de pagini), s-a stabilit sa continuam inventarierea la o data ulterioara.
A trecut de atunci circa o luna jumatate, timp in care fostul sot a fost plecat din tara (fiindca munceste in strainatate, fara sa recunoasca insa acest fapt, pentru a nu plati pensia alimentara). Nu am fost contactata de catre executor in acest rastimp, pentru continuarea inventarului.
Imediat dupa revenirea in tara a ex-ului (a revenit vineri), in lunea urmatoare (adica, pe 11), am gasit pe hol, la intrare, o somatie de la executor, fara plic si fara data, in care mi se solicita sa ma prezint la biroul sau in ziua imediat urmatoare, pentru continuarea inventarului. (A fost pusa acolo de ex, care are acces la domiciliu).
Prima mea intrebare este: este legal intocmita aceasta somatie? Cum ar trebui sa procedez? Nu ma opun continuarii inventarierii, dar pot fi obligata sa continuam doar la o anumita data? Nu e necesar sa justifice de ce timp de o luna in urma nu s-a sesizat ca nu s-a continuat inventarierea?
Si o a doua intrebare: sotul meu si-a luat cu el, cand a parasit domiciliul comun, obiecte de valoare (laptopuri, colectie de numismatica, ceasuri de firma, toate hainele, etc.) Cum ar trebui sa procedez in legatura cu acestea? (In schimb, in inventar sunt trecute toate obiectele mele, sa zicem personale - haine, incaltaminte, bijuterii,cosmetice-, precum si ale copiilor).

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 12 August 2014
irinavasiliu, utilizator
Cel mai recent răspuns: irinavasiliu , utilizator 11:40, 16 Septembrie 2014
Nu trebuiau trecute in inventar bunurile proprii pt ca ele nu vor fi supuse partajului, conteaza totusi ce a dispus instanta, ce inventar sa se faca..
Bunurile pe care le-a luat din casa nu vor fi trecute de executor in inventar pt ca el nu le-a gasit, nu stie ca au existat, el scrie ce a gasit in casa. Ca a luat din casa, veti proba dvs la partaj. Le introduceti si pe alea la partaj, insa trebuie sa probati ca au existat.
Inventarul poate avea loc si in lipsa dvs cu martori.


barbatii aia au venit la invitatia fostului sot, acela de care ziceti ca e politist, nu se afla in casa in aceasta calitate, nu aveti ce sa ii faceti.
Pe viitor, tineti usa inchisa.
Daca va permiteti, puteti sa va instantalati un sistem de supraveghere video si schimbati-va incuietorile.



Buna ziua din nou!

Revin in aceasta chestiune, fiindca nu am ajuns sa o finalizez. Aceasta inventariere a devenit un nou prilej de hartuire, din partea fostului sot.
In perioada cat am fost plecata in concediu, a intrat in locuinta si a ridicat cateva bunuri, electronice, fara sa aiba consimtamantul meu.
Executorul spune ca nu e necesar sa treaca acest lucru in procesul-verbal, fiindca el le-a vazut cand a fost in vizita. Acest specialist intocmeste un proces-verbal, scris de mana, pe care il completeaza cu obiectiile mele, pe care insa le combate si le interpreteaza, astfel incat sa nu sune cumva acuzator pentru fostul sot (cel care a initiat aceasta procedura).
Tot executorul spune ca la procesul-verbal va atasa lista bunurilor (inventarul) asa cum i-a fost transmis pe mail de fostul sot, adica nu pe cel pe care am lucrat cu ocazia celor doua vizite la domiciliu si unde s-au facut diverse observatii. E normal asa?
Eu i-am solicitat ca, in acest caz, sa semnam pe procesul-verbal cu adnotari, fiecare pagina, toate partile implicate, inclusiv executorul. A ramas sa ne reintalnim pentru semnaturi...insa el amana , intrucat fostul sot nu se afla in tara. (Asa cum am mai pecizat, lipseste alternativ cate o luna). In perioada cand domnul revine in tara, executorul face presiuni si acuze ca tergiversez eu semnarea procesului-verbal...Cum as putea sa ma apar impotriva acestor atitudini (subtile si greu de demonstrat) ale executorului?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea partajului delicatete delicatete As vrea si eu o parere avizata daca se poate... Intr-un partaj...sistat din cauza unor terte procese...se pot sustrage lucrurile trecute in masa de partaj? ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri partaj florance01 florance01 Buna seara, Am si eu cateva nelamuriri. Dupa divort nu s-a facut partajul si nici nu se ajunge la o intelegere sa se faca de comun acord. In momentul in ... (vezi toată discuția)
Schimbarea abuziva a yalei intr-un imobil bun comun cu fostul sot lacramioaravasuianu lacramioaravasuianu Am divortat de curand si nu am facut partaj . Avem 2 locuinte ,un apartament la bloc si o casa care ca valoare este de 5 ori mai mare. Locuinta din buletin la ... (vezi toată discuția)