avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbru de mediu auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbru de mediu auto

Buna ziua,
Detin o masina Citroen, achizitionata in 2011 (masina a fost inmatriculata prima data in Ianuarie 2008), pentru care la momentul respectiv nu am platiti nicio taxa de poluare si nici nu stiu daca primul proprietar a platit si/sau recuperat o astfel de taxa.
In acest moment doresc sa trec masina pe numele tatalui meu deoarece am 26 de ani si platesc RCA foarte mare si nu stiu daca aceasta transcriere de proprietate o sa il oblige pe noul proprietar (tatal meu) sa plateasca acesta taxa de timbru. Mentionez ca am fost la ANAF sa intreb si mi s-a spus ca imi furnizeaza acesta informatie doar daca il trec pe noul proprietar pe CIV; nu stiu cum sa procedez pentru ca daca tatal meu este obligat sa plateasca acesta taxa nu o sa mai continui cu acest demers de inmatriculare.
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez. Oare am vreo sansa ca masina mea sa fie scutitata de acesta taxa?
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 13:43, 12 August 2014
Daca transcrieti autoturismul pe numele tatalui, acesta, tatal, va fi obligat sa plateasca timbrul de mediu :yes: Dar mai este o speranta, se asteapta Hotararea CEDO cu privire la acest furt, numit ,,timbru de mediu" Adevarul e ca nu-i vorba de ,,mediu", e vorba de o taxa pe tranzactie, nu intru in amanunte.
Ultima modificare: Marți, 12 August 2014
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca pe alt nume Vlad-P Vlad-P Buna seara, aceasta problema este una destul de comuna in randul tinerilor si as vrea sa gasesc o rezolvare cat de cat convenabila. Este vorba despre polita ... (vezi toată discuția)
Înmatriculare auto Zo0 Zo0 Bună ziua, Aș dori să știu dacă trebuie să plătesc taxa de timbru în condițiile în care mașina este pe numele tatălui meu ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare Dedaboy Dedaboy salut , mi-am cumparat o masina in decembrie 2010 care era deja inmatriculata in romania in acel moment nu exista taxa de timbru si deoaree asigurarea era ... (vezi toată discuția)