avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de prima inmatriculare

salut , mi-am cumparat o masina in decembrie 2010 care era deja inmatriculata in romania in acel moment nu exista taxa de timbru si deoaree asigurarea era foarte mia am luat-o pe numele meu (25 de ani acum) plateam 160 lei pe 6 luni iar aum platesc undeva in jur de 800 lei pe 6 luni , ca sa o trec pe numele tatalui meu trebuie sa platesc taxa de mediu (vreo 750€) ? am auzit niste zvonur ca aceasta taxa exista si atunci dar era foarte mica si daca nu am recuperat nimic nu trebuie sa o platesc din nou
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 21:17, 2 Ianuarie 2015
Verificati la serviciul fiscal de care apartineti daca pentru acea masina a fost achitata vreodata taxa de prima inmatriculare, poluare, emisii poluante si cum a mai fost denumita si daca da, daca a fost restituita vreunui proprietar anterior.
In cazul in care nu a fost achitata (dupa 2007) sau a fost recuperata atunci la transcriere trebuie sa achitati timbrul de mediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu la schimbarea proprietarului oncica1990 oncica1990 Salut ! Sunt foarte confuz si scarbit de taxele statului roman ! Mi-am achizitionat un autotursim, cu doi fosti proprietari in cartea masinii. Prima data ... (vezi toată discuția)
Recuperare timbru de mediu pentru auto inmatriculat dupa finalizare contract leasing (oug 9/2013 art.4 pct.c) pasatmadalina pasatmadalina Am observat ca majoritatea cazurilor de recuperare timbru de mediu se refera la autoturismele aduse din afara tarii si inmatriculate in RO pentru care ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu laur50 laur50 As dori sa cumpar un autoturism rulat, marca Nissan, inmatriculat prima data in Romania (nou fiind) in 25.03.2010. Am studiat legislatia in domeniu, de la L ... (vezi toată discuția)