avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj - credit bancar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj - credit bancar

Cu ocazia partajarii bunurilor comune, dupa desfacerea casatoriei, prin hotarare judecatoreasca s-a consfiintit intelegerea partilor cu privire la atribuirea (intre altele) in natura a unui bun achizitionat in timpul casatoriei prin credit bancar (neachitat integral la momentul partajului), unuia dintre soti. Intrebare: care este in continuare situatia contractului de credit daca in hotarare nu se mentioneaza nimic? Cine achita in continuare ratele?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:50, 22 Mai 2009
Sotii au, in fapt, unpatrimoniu comun, patrimoniu compus din drepturi si obligatii. Exact cum zisesi tu.
Pe langa ce scrie legea motamo, ne mai si interpretam normele juridice prin corelatie etc., si asa ajungem ca bunul comun din acel articol de Familiei se refera la orice drept sau obligatie din patrimoniul sotilor...
Asa incat, mai pe scurt, ca sa nu tin teorii de drept userului, am spus ca acel credit e un bun comun.

:offtopic: Poate ai sa dai si raspunsuri la obiect, caci altfel nu vad tocmai utilitatea mesajelor si nici ca ar aduce un plus de valoare discutiilor... Conform Regulament de postare.
Promit ca voi sterge astfel de comentarii inutile. Multumesc pentru intelegere.

Doamna, avocatul v-a sfatuit bine si nu avea sotul cum sa retraga ratele platite in avans.
Asa incat, nu stiu ihn ce cont ati depus banii, probabit ca nu in cel de credit, ceea ce va poate crea o problema.
Puteti sa va recuperati banii, presupun ca v-a si sfatuit avocatul in acest sens. Trebuie deschisa o noua actiune insa, timbrata la valoare, intemeiata pe imbogatirea fara justa cauza.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar Tedesco Tedesco Buna ziua! [b][b]Inainte de casatorie[/b] am contractat 3 credite[/b] (imobiliar, auto si nevoi personale), la care mai am de platit inca 5 ani, iar acum ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)