avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Termenul în care se desfãșoarã cercetarea ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Termenul în care se desfãșoarã cercetarea administrativã la comisia de disciplinã

Cerecetarea prealabila facuta de comisia de disciplina asupra unui functionar intr-o institutie publica are un anumit termen (6 luni , 1 an) sau se subintelege ca fiind termenul de aplicare al sanctiuni din statutul functionarului public.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 12 August 2014
H.G. nr. 1344/2007 privind normele de organizare şi funcţionare a comisiilor de disciplină nu prevede un termen în care trebuie finalizată procedura de cercetare administrativă a faptei sesizate ca abatere disciplinară. Dacă nu există prevedere legală, nu putem noi să subînțelegem ceva referitor la termene aici, în materia dreptului administrativ.
Sanctiunile disciplinare se aplica in termen de cel mult 1 an de la data sesizarii comisiei de disciplina cu privire la savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 2 ani de la data savarsirii abaterii disciplinare.- art.77 alin.5 din Lege nr.188/1999.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie disciplina functionari publici birsany birsany buna ziua ! a fost sesizata comisia de disciplina de catre compartimentul resurse umane ca un functionar a lipsit 2 zile, fiind atasate la sesizare nota ... (vezi toată discuția)
Sanctionat disciplinar cu ''mustrare scrisa'' beneerika beneerika buna. Doresc sfatul dvs in legatura cu o problema: sunt functionar public si recent am primit o dispozitie prin care am fost anuntat ca sunt sanctionat ... (vezi toată discuția)
Sanctiune aplicata de catre comisia de disciplina rodica_rodi rodica_rodi Buna seara!Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in lamurirea unor probleme care sincer ma depasesc.Lucrez intr-o primarie si sunt membru in comisia de ... (vezi toată discuția)