avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... informatii in legatura cu impozitare PFA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

informatii in legatura cu impozitare PFA

buna ziua, in primul rand imi cer scuze daca am gresit deschizand un subiect nou insa nu stiam unde sa scriu. Vreau sa deschid PFA pt a putea face un web-site si venitul sa-mi vina din bannere publicitare. Puteti sa-mi spuneti va rog cu se face impozitarea pentru acest domeniu de activitate, ma invart in cerc pe zeci de site-uri si nu am ajuns la nici un raspuns clar. Va multumesc anticipat
Lupas Cora
Cel mai recent răspuns: lupascora , utilizator 10:37, 20 Mai 2009
Fiecare PFA are dreptul de a alege forma in care vrea sa fie impozitat: in sistem real, sau pe norma de venit.
Sa explicam:
1)Sistemul real de impozitare presupune aplicarea cotei unice de impozitare la veniturile nete.
aici se achita urmatoarele contributii:
Asigurarile de sanatate = 5.5%
Asigurarile se sanatate sunt deductibile . adica se scad din venitul brut
La acestia se aplica cota unica 16%

2)Impozitarea pe norma pe venit inseamna:
Statul stabileste anual o norma de venit pentru fiecare activitate pe fiecare judet.
PFA plateste 16% (cota unica) din respectiva norma, indiferent de nivelul real al veniturilor.
Daca PFA este si angajat cu contract de munca, norma este redusa cu 50%.
Cum se plateste?

Indiferent de forma de impozitare aleasa, plata impozitelor se face trimestrial, in 4 rate egale, pana in data de 15 a ultimei luni din fiecare trimestru (martie, iunie, septembrie, decembrie).

buna ziua
in primul rand vreau sa va multumesc pt raspuns. Mai am o nelamurire, poate ma puteri ajuta: in cazul in care 4 luni, din momentul incepreii activitatii, nu am venituri decol, cum se procedeaza cu impozitele.? Multumes anticipat,
Lupas Cora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca persoana fizica autorizata,ce dari am de platit la stat? ContSters132756 ContSters132756 vreau sa devin pers fizica autorizata si nu stiu care e diferenta dintre asta si o societate comerciala.ma intreseaza pt a desfasura o activitate in turism. (vezi toată discuția)
Pfa plata cas si cass catojul catojul Buna ziua, In calitate de PFA (neplatitor de TVA si sistem real) ce procentaj trebuie sa platesc pentru CAS si CASS si, mai ales, sunt acestea ... (vezi toată discuția)
Contributie din norma de venit ciprian_br ciprian_br buna ziua intentionez sa deschid un pfa sau ii pe codurile 9511+9512 (service calculatoare+gsm) norma de venit cumulata (cele 2 coduri caen) pentru judetul ... (vezi toată discuția)