inca de la infiintare, toate problemele asociatiei noastre au fost preluate si rezolvate cum s-a putut de catre administrator, care acum nu mai este. cand am pus problema fondului de rulment au inceput sa se intrebe de ce nu s-a strans pana acum, desi niciodata n-au fost de acord cu acest lucru. s-a reparat pe 2 scari acoperisul, dar au fost acuzatii ca i-au fost mancati banii celui de la parter pt a-i face acoperisul celui de la ultimul etaj. acum la mine s-a infiltrat apa de la ploi prin tavan si mi s-a spus ca fiecare trebuie sa-si rezolve problemele pe tronson (de sus pana jos), dar nu si cum. am hotarat sa fac o cerere catre presedintele asociatiei prin care il anunt ca nu mai platesc intretinerea, pana nu se constituie fondul de reparatii, pt ca in acest fel se va opri apa rece si asfel ii vom determina sa se faca ceea ce trebuie. o alta obtiune ar fi sa-i actionez in justitie, dar eventualele amenzi ar fi bani pierduti de toti. cum e mai bine sa procedez? multumesc
Solutia ca asociatia sa functioneze bine este ca dumneavoastra si toti proprietarii sa va platiti luna de luna cotele de intretinere afisate fara sa conditionati acest lucru de efectuarea unei reparatii.
Conform legii 230/2007 si HG 1588/2007, proprietarii sunt obligati sa contribuie la constituirea fondului de reparatii. Asa ca discutati cu presedintele, cu membrii comitetului.
Sesizati in scris faptul ca aveti infiltratii in apartament si solicitati sa se ia masuri.
In urmatoarea adunarea generala discutati si votati bugetul de venituri si cheltuieli in care sa fie prevazute si costul reparatiilor.
daca de ~14 ani toata munca a facut-o fostul administrator, acum se incearca sa-l scoata vinovat ca EL nu a constituit fondul de repararatii, (desi cand a fost nevoie s-a procedat ca atare). se merge pe ideea ca cei de la ultimul etaj sunt mai putini (1/3 din proprietari) si se mai cauta si motive de suparare ca sa nu ai curaj sa te duci la usa lor si sa soliciti ajutor cand ploua peste tot. comitetul executiv e ca si inexistent, cred ca nu-si cunoaste atributiunile. si cu mine cum ramane?
Pai daca aveti obiceiul de a merge pe la usile vecinilor pentru rezolvarea problemelor asociatiei inseamna ca nu aveti asociatie de proprietari, nu aveti presedinte, administrator...
Daca i-ati ales, ei trebuie sa rezolve iar dumneavoastra sa-i platiti.
Acum aveti dumneavoastra necazul dar, cu siguranta in 14 ani, dupa cum spuneti au fost si alte necazuri iar daca lasati lucrurile asa, o sa aveti in continuare asemenea probleme.