Am nascut in mai 2013(deci copilul meu are 1 an si 3 luni) si am optat pentru un CCC pana la varsta de 2 ani. Incepand din 1 septembrie as vrea sa ma intorc la lucru. Am inteles ca sotul meu poate intra in locul meu in CCC pentru cele 9 luni ramase, dar am cateva nelamuriri.
1. Cum imi dau seama daca este eligibil sa intre in CCC? La vremea la care am nascut el era student. Ulterior s-a angajat si lucreaza de aprox. 9-10 luni (mai putin de un an).
2. Daca isi da demisia de la actualul loc de munca si inceteaza sa mai lucreze incepand cu 31 august, mai poate intra in CCC de la 1 septembrie?
3. Cum se va calcula indemnizatia pe care o va primi el?
4. Trebuie re-depus un dosar in acest sens? Cand am intrat eu in CCC indemnizatia a venit dupa aproximativ 3 luni retroactiv. Asa va fi si acum? Sau de data asta nu va mai trebui sa asteptam cele aprox. 3 luni?
1. - Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) era student la zi poate beneficia de CCC, in continuare, pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
- Nu conteaza ce a facut dupa data nasterii copilului sau ce este acum.
2. - Daca are un loc de munca, trebuie sa faca o cerere catre angajator prin care sa solicite suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC.
- Poate sa si demisioneze daca vrea.
- Apoi se prezinta la Primarie cu actele necesare si solicita indemnizatie pentru CCC.
- Deoarece in cele 12 luni premergatoare nasterii a fost student la zi (nu a avut venituri) indemnizatia pentru CCC va fi de 600 lei lunar.
3. Daca depune actele mai repede la Primarie va primi si indemnizatia mai repede.
4. - Dar va recomand o alta varianta mai buna din punct de vedere financiar.
- Dupa ce reluati activitatea prezentati la Primarie o copie dupa decizia de reluare a activitatii sau o adeverinta de la angajator ca ati reluat activitatea si solicitati plata stimulentului de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani.
Cum intra tatal in ccc?
C.Geta
Tatal vrea sa intre in ccc.copilul are 11 luni.am optat pentruccc pana la implinirea varstei de 2 ani.in sept am vrea sa depunem actele ca tati sa intre in ccc ... (vezi toată discuția)