avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de insotitor pentru doua persoane cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de insotitor pentru doua persoane cu handicap, se poate?

Buna ziua,
O sa incerc sa fiu cât mai explicita si clara, in limbaj comun. Bunica mea are pensie de handicap, este absolut dependenta de cineva sa ii dea sa manance, sa bea, sa o ridice in fund, este aproape paralizata. Bunicul este operat recent, i s-a taiat un picior si se va incepe demersul pentru obtinerea unei pensii de handicap. Ambii vor avea nevoie de însoţitor, au si 80 ani... Intrebarea mea este: mama mea poate fi însoţitor pentru amândoi? In conditiile in care ar trebui sa isi lase serviciul pentru a putea sta cu ei, poate beneficia de 2 indemnizaţii, de la amândoi?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreeabiz , utilizator 14:46, 13 August 2014
1. - Codul muncii permite ca o persoana sa aiba doua sau mai multe contracte individuale de munca (CIM) in acelasi timp la acealsi angajator sau a mai multi angajatori.
- CIM pot fi toate cu 8 ore pe zi.
- Vorbiti la Primarie sa-i mai faca mamei doua CIM (si pentru bunica si pentru bunicul dvs.).

2. Din Codul muncii:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 contracte de munca madylumy madylumy Buna seara, revin si eu cu o problema pentru care va rog sa-mi dati daca se poate unele lamuriri: poate o persoana care este insotitorul unei persoane cu ... (vezi toată discuția)
Persoana salariata poate fi si insotitor la parintele bolnav? elam elam Buna ziua! Am o salariata incadrata cu cim pe durata determinata, cu un program normal de 8 ore/zi. Dumneai ingrijeste de mama bolnava pt care a obtinut ... (vezi toată discuția)
Detinator certificat handicap permanent IacobMary IacobMary Un detinator de certificat permanent de handicap accentuat poate fi angajat cu doua CIM/8ore/zi la doi angajatori in orase diferite?Datorita handicapului este ... (vezi toată discuția)