avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Subsol bloc - curatire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Subsol bloc - curatire

Nu avem asociatie ,nici nu vrem sa facem dar as dori sa stiu,daca ma poate ajuta cineva....cum pot reusi sa oblig locatarii sa dam banii pt subsol....care este un focar de infectii...sobolanii se plimba ca pe bulevard si cei mai multi vecini sunt inconstienti....
Trebuie sa existe o modalitate....toate coturile sunt scoase si WC-rile se scurg direct in subsol....
Nu vreau solutie pt
dare in judecata...ar dura prea mult....ci unde pot apela pt ca sa fim toti obligati in a face curatirea subsolului....
Ne costa 300 de apartament....asta insemnand schimbarea conductelor din 1967...curatirea de mizerie....dezinfectie...deratizare...si absolut totul...vopsirea peretilor cu var...totul
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:10, 13 August 2014
Dv doriti solutionarea dar fara respectarea dispozitiilor in vigoare si fara apelarea la justitie
Daca amiabil vecinii dv nu inteleg din proprie constiinta si interes sa contribuie la igienizarea spatiului unde convietuiesc,cum apreciati ca ii puteti determina decat apeland la autoritati ?
Astfel de situatii frecvente in imobile de locuit in comun se pot solutiona fie amiabil de catre proprietari fie prin implicarea autoritatilor autoritatea de sanatate publica,instanta
Sesizarea autoritatii de sanatate publica ,are drept consecinta aplicarea de amenda proprietarilor concomitent cu obligarea efectuarii igienizarii spatiului
Deci ,daca mergem 2 - 3 persoane la Sanipid....avem sansa de reusita....chiar si cu amenda
....Mi-a zis cineva ca nici asa nu se poate rezolva....ca Sanipidul nu se amesteca....doar atentioneaza....dar daca da amenda poate se rezolva ceva...
Inainte de a merge o sa-mi atentionez vecinii si poate se rezolva amiabil....
Multumesc mult....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
rodici_2010 a scris:

este un focar de infectii...sobolanii se plimba ca pe bulevard si cei mai multi vecini sunt inconstienti....
....toate coturile sunt scoase si WC-rile se scurg direct in subsol....

Daca se confirma aspectele afirmate de dv,autoritatea de sanatate publica ,garantat aplica amenda tuturor proprietarilor din imobilul de locuit in comun
De cat sa fiti obligati sa achitati sume suplimentare datorate dezinteresului proprietarilor pentru asigurarea bunei functionari a parti comune din imobil,mai bine desfasurati demersuri de atentionare si sensibilizare proprietari asupra pericolului la care se expun prin favorizarea si mentinerea unui focar de infectii in imobil

Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligațiile asociatiei de proprietari privind deratizarea Elena2494 Elena2494 Locuiesc într-un apartament la parter, iar din păcate unul dintre pereții de pe hol este comun cu ghena de gunoi. În urma cu doi ani s-a întâmplat un ... (vezi toată discuția)
Curatenia in asociatie RalucaPopa28 RalucaPopa28 Buna ziua. M-am mutat de curand pe [editat]. Apartamentele de aici sunt prevazute cu iluminatoare. Adica bucataria si baia dau spre acest iluminator, practic o ... (vezi toată discuția)
Beci insalubru eu1982 eu1982 Buna ziua! Sunt locatara intr-un bloc cu patru scari,iar in scara mea sunt ; 15 apartamente din care 6 locuite.Avem asociatie de propietari si am cerut ... (vezi toată discuția)