avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum scap de acest impozit?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum scap de acest impozit?

am locuit la brasov unde prin anii 2002 am avut o dacie 1300, pe care am vandut-o ca piese de schimb dar mai am nici un document si nici nu am radiat-o de la primarie de acolo. intre timp m-am mutat in alt judet, iar in 2014 mi-a venit la primarie un dosar cu un debit de 1300 lei, insemnand impozit din anul 2002. cum as putea sa scap de acest impozit, plus ca ar fi logic ca aceasta dacie sa nu mai functioneze fiind din anul 1977, dar inca figureaza ca este in proprietatea mea... cum as putea sa rezolv aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:15, 12 August 2014
mirella28 a scris:

plus ca ar fi logic ca aceasta dacie sa nu mai functioneze fiind din anul 1977, dar inca figureaza ca este in proprietatea mea...

1-Vechimea nu este un criteriu pentru ca o masina sa nu mai functioneze
Dovada concreta o reprezinta masinile istorice care sunt mult mai vechi si in stare tehnica perfecta de functionare
2-Exista mai multe variante de solutionare
Una ar fi in instanta
Alta varianta este sa incheiati declaratie notariala pe proprie raspudere ca nu mai detineti in fapt si in drept bunul mobil ca urmare a tranzactionarii in anul X
Cu declaratia notariala va prezentati la SPR evidenta auto care va verifica baza proprie de date si va poate elibera dovada ca auto cu datele de identificare ale bunului mobil pe care il aveti in evidenta fiscala este radiata din circulatie
Cu declaratia notariala si dovada de la politie , va adresati autoritatii fiscale care dupa achitarea debitului in evidenta ,va dispune radierea auto din evidenta fiscala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masina coco45 coco45 buna ziua.in anul2013 am vindut o masina prin contract vinzare cumparare facut de mina(nu la birouri specializate,prostia mea),am fost si la biroul taxe si ... (vezi toată discuția)
Auto instrainat. nu detin nici un fel de act George0203 George0203 Buna ziua, tatal meu a instrainat o masina in anul 2003. La momentul respectiv nu a radiat masina nici de la taxe si impozite si nici de la politie. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism dus la fier vechi liviubonta liviubonta Detin o masina din 1992 inmatriculata in romania, pe care in anul 2011 am taiato bucati si am duso la un centru de fier vechi. Cum am duso asa, nu am primit ... (vezi toată discuția)