Buna ziua.Incepind cu data de 1 noiembrie 2013 am optat pentru concediu si indemnizatie de pina la doi ani pentru cresterea copilului.Intrebarile mele sunt :-daca voi voi incepe munca cu data de 15 septembrie 2014,voi beneficia de stimulentul de insertie si in ce suma ? [mentionez ca copilul a inplinit un an la data de 25 iulie 2014]. - ce interval de timp am pentru a finaliza dosarul pentru stimulentul de insertie daca incept munca cu data de 15 septembrie 2014 .Va multumesc.
1. Daca ati optat pentru CCCC pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copull 1 an atunci puteti benficia de stimulentul de insertie de 500 le lunar pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
2. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010
Art. 24.
Dreptul reprezentând stimulentul de inserţie se cuvine dupã cum urmeazã:
a) începând cu ziua urmãtoare celei în care persoana îndreptãţitã îşi reia activitatea profesionalã şi realizeazã venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã;
...
3. - Eu va recomand sa depuneti actele la Primarie cat mai repede pentru a beneficia de stimulent mai repede.
- La Primarie depuneti copie dupa decizia de reluare a activitatii (sau adeverinta de la angajator ca ati reluat activitatea si cu ce data) si completati cererea pentru stimulentul de insertie.