avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Redobandire custodie minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Redobandire custodie minori

Buna ziua
Un prieten a divortat anul trecut la mediator si pe baza acordului de mediere instanta a hotarat urmatoarele:
- exercitarea atributiilor parintesti fata de cei 2 minori sa fie efectuata exlusiv de catre mama;
- domiciliul minorilor sa fie stabilit la adresa Str. ....nr. ..., adica la domiciliul reclamantei. (Deci scrie si domiciliul reclamentei si scrie si adresa domiciliului)

Tatal copiilor i-a acordat custodie totala mamei, ca sa-i vina mai usor mamei sa inscrie copiii la scoala, la doctor, si in alte locuri in care ar fi fost nevoie de ambele somnaturi, dar nefiind informat corect nu si-a dat seama ca mama va putea pleca cu copiii din tara fara acordul lui. Fosta sotie a lucrat cu avocat, iar el nu a vorbit nici macar cu prietenii.

Ce mai poate face acum, cand se afla in pericolul de nu-si mai putea vedea copii niciodata, pentru ca fosta sotie a plecat deja in strainatate si intentioneaza sa-si aduca acolo si copii.

Deocamdata copii sunt lasati in grija bunicului matern, care este un pic depasit de situatie.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:43, 13 August 2014
Buna ziua,
Va trebui sa formuleze cerere in instanta pentru stabilirea custodiei comune si pentru stabilirea unui program de vizitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se cere reincredintarea minorului anamaria13 anamaria13 In sentinta din 2009 se spune: Incredinteaza pe ,.... spre crestere si educare mamei parate. Cautand un model de reincredintare minor am gasit unul in care ... (vezi toată discuția)
Divort - domiciliul copilului LuminitaAndreea LuminitaAndreea Buna ziua As dori sa stiu ce pot face in cazul in care in hotararea de divort care este definitiva scrie domiciliul minorului si al meu la adresa parintilor ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)