Am o mare dilema în ceea ce priveste evaluarea unei locuinte pentru a vinde.Pe lânga multe alte acte,ca de exemplu certificatul energetic,care nu este un lucru rau,toate actele ar trebui sa rflecteze pretul corect al imobilului.Ceea ce ma contrariaza este faptul ca desi un imobil vechi,situat in zona unu,cu certificat energetic F (cotat de la A foarte bun,la G foarte prost) impozitul de 3% la stat este din grila guvernamentala pe care statul o face.O aberatie,caci un imobil evaluat corect la 40.000 € de exemplu,valoarea lui reala,ajunge in grila notariala sa fie incadrat la 60.000 €!!Am intrebat de ce ma obliga statul sa dau acel impozit de 3% pe o suma stabilita de ei,cand eu poate vând sub pretul real poate?Notarii mi-au raspuns ca pot sa vând si cu un leu dar taxele sunt platite dupa cum stabileste statul.Consider un abuz asta,e un act de injustitie.Nu zic sa platesc cu o suma derizorie un imobil ca sa insel statul,dar macar la valoarea lui reala sa mi se ia impozitul.Unde pot sa sesizez aceasta injustitie?