avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Solicit sprijin in rezolvarea unei probleme mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Solicit sprijin in rezolvarea unei probleme mai neobisnuite

Buna ziua.
Ma confrunt cu un aspect , poate mai putin sau deloc intalnit pe aici.
Nu prea stiu ce sanse de castig am dar va solicit sprijin intr-o problema.
La inceputul anului acesta am achizitionat de pe un site specific doi catei din rase diferite.
Contractul este semnat electronic de catre vanzator.
La o saptamana unul din catei a murit pt ca a contactat un virus la care nu era imunizat corespunzator. Celalalt a patit la fel dar am reusit sa il salvez ... doar ca acesta a venit la pachet cu alta problema de ordin dermatologic .
In contract este specificat faptul ca daca animalele nu corespund anumitor criterii pot fi inlocuiti.
Problema este ca nici pana in ziua de azi catelul mort nu a fost inlocuit .... nu mai vorbesc de celalalt. Motivul ? .... diverse ... Eu in ultima saptamana am incercat sa il contactez pe respectivul dar tel apare ca deconectat , fara semnal .... Am intrat pe site si acum apare alt numar de tel . am incercat si acolo dar inca nu raspunde .
Doctorul veterinar este de parere ca aceste animale sunt traficate .

Daca este asa ... as vrea sa fac ceva in sensul acesta . Nu stiu daca sunt acoperita legal dar vreau sa imi recuperez prejudiciul . Credeti ca se poate ? Ce trebuie sa fac? Va rog sa ma ajutati macar cu un sfat . Nu as vrea ca si alte persoane sa mai treaca prin asa ceva .

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: dumitrumd , utilizator 14:06, 17 August 2014

persoana .... este mai mult un intermediar .... ia catelusi de la crescatori sii i da mai departe


Nu sunt avocat, nu posed animale si nici n-as vrea sa mut discutia intr-o alta directie, insa as vrea sa va informez despre un fenomen numit "Ferme de catelusi" (Puppy Mills). [ link extern ]

Daca sunteti iubitor de animale, ar fi o idee sa va informati mai exact in legatura cu provenienta catelusilor pe care ii cumparati, si sa evitati acest gen de cumparaturi de pe internet sau Pet Shop-uri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie impotriva unui medic veterinar ContSters264470 ContSters264470 Buna seara, am apelat aici pe forum in speranta ca cineva ma poate ajuta, sau ma poate sfatuii in problema mea cu un domn medic veterinar! Problemele au ... (vezi toată discuția)
Catel cumparat de pe internet ana_ginutza ana_ginutza Buna ziua, Am cumparat un catel de pe internet de la o firma care se ocupa de comercializarea mai multor rase de catei. Am un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Buna - probleme in italia din cauza cainelui Alinacosmina30 Alinacosmina30 Am un catel nu e agresiva e jucausa adora copiii,ieri eram intr-o curte cu ea si o alta catelusa se jucau,alergau sau adunat mai multi copio si sau jucat cu ... (vezi toată discuția)