avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Buna - probleme in Italia din cauza cainelui
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Buna - probleme in Italia din cauza cainelui

Am un catel nu e agresiva e jucausa adora copiii,ieri eram intr-o curte cu ea si o alta catelusa se jucau,alergau sau adunat mai multi copio si sau jucat cu ele dupa un timp a intrat un domn pe poarta si spune ca catelusa mea a sarit sa-l muste nimeni nu a vazut nimic eu am vazut doar ca a inceput sa dea cu picioarele in ea ea sa speriat si a fugit intradevar muscatura sa vazut dar superficiala la degetul aratator de la mana dreapta nu mi sa mai intamplat sa sara la cineva farà motiv ,victima vrea sa mearga pe cai legale a chemat politia,am toata documentatia necesara pentru ea,passaport,vaccinuri,microcip ,carnet de sanatate,as vrea sa stiu ce se va intampla daca cere daune morale si merge in instanta la ce suma se poate ajunge si probabil va trebui sa platesc daca castiga? Sa intamplat in Italia.Multumesc! "
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 22:58, 16 Februarie 2016
Alinacosmina30 a scris:
Sa intamplat in Italia.Multumesc!

Ahh, slava domnului ca erati in Italia, daca erati in Elvetia cainele este omorat in cel mai scurt timp iar amenda este enorma, insa Italia este toleranta, veti plati o mica amenda (in jur de 1000 euro) si daune omului, dar numai daca instanta ii accepta cererea si eventual va dispune masuri administrative (sa mergeti cu catelul la un dresor, evaluator, etc, exista un sistem). In Romania putea sa ii manance mana cu totul, nu s-ar fi intamplat nimic.

Sunteti sigur ca in Romania nu s-ar fi intamplat nimic? Exista totusi institutia raspunderii pentru prejudiciile cauzate de animale.. Deci exista temei legal.
UTILizatorUTIL a scris:

Sunteti sigur ca in Romania nu s-ar fi intamplat nimic? Exista totusi institutia raspunderii pentru prejudiciile cauzate de animale.. Deci exista temei legal.

Ehh, daca scrieti din occident, va inteleg, aici la noi pe strada e mai "altfel".
Toata lumea stie ca exista temei legal, dar la ce bun? Au murit japonezi, au murit copii, au murit batrani muscati de caini, etc, botnita, lesa nu le pune nimeni, de constatat nu constata nimeni, politia are 1-2 lucrator delegat per judet, s.a.m.d., cu alte cuvinte degeaba exista lege daca nu are cine sa o aplice.
Un catel, intr-o curte, alaturi de alti copii. Ce cauta acel deget in gura catelului? Cum a ajuns un catel, CATEL, la mana unui om ? Poate catelul a sarit sa se joace si cetateanul speriindu-se, a intins o mana spre aparare. Poate catelul s-a erijat in aparatorul copiilor, sau in apararea curtii in care se jucau copiii. Nu cunosc legile din Italia si ar trebui sa consultati un avocat autohton. Daca este vorba de alte tari, in cunostinta de cauza fiind, sunteti de condamnatat : " caine needucat, stapan needucat ".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este considerat furt/insusire a unui bun? julesss julesss Buna ziua, recent eram pe strada cu o gasca de prieteni, si am zarit un catelus pe strada, fara zgarda, in apropierea unei sosele. Toti ne-am adunat in jurul ... (vezi toată discuția)
Neglijare animale, lasati sa moara de foame si sete, abandon, rele tratamente penca_claudiu penca_claudiu Buna ziua, Am avut trei catelusi, de talie mica, o pechineza si doi corciti, pe care i-am crescut de cand s-au nascut, din 2010 si pana acum trei luni. Mai ... (vezi toată discuția)
Câine agresiv! bună ziua!astăzi fetita mea cu băiatul meu ... bunanicolae@gmail.com bunanicolae@gmail.com Câine agresiv! Bună ziua!Astăzi fetita mea cu băiatul meu mai mic,se îndreptau spre cabinetul veterinar cu cățelul nostru pe care l-am adoptat. ... (vezi toată discuția)