avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu paternal obligatoriu suprapus concediului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu paternal obligatoriu suprapus concediului pentru cresterea copilului

Buna ziua,

Legat de prevederea legala prin care tatal poate solicita concediul parental obligatoriu, la finalizarea concediului si a indemnizaatiei pentru cresterea celui din urma copil, (am doi copii ale caror concedii si indemnizatii se suprapun) Am rugamintea sa-mi spuneti ce demersuri trebuie facute pentru aceasta si la ce institutie.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:48, 14 August 2014
1. Concediul paternal este altceva si este stabiit de Legea 210/1999 si este format din cinci zile platite de angajator tatalui la nasterea unui copil.

2. Dvs. va referiti la concediul crestere copil (CCC) luat de tatal copilului.

3. - In situatia prezentata de dvs. daca tatal copiilor indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca el intra sau nu cel putin cate o luna in CCC pentru fiecare din cei doi copii, se reduce CCC al dvs. cu cate o luna pentru fiecare copil.
- Adica cu doua luni inainte de a implini al doilea copil 2 ani vi se va suspenda plata indemnizatiei pentru CCC pentru dvs. si va trebui sa reluati activitatea.

4. Daca tatal copilului doreste sa intre cele 2 luni in CCC va depune la Primarie aceleasi acte ca si dvs. cand ati intrat in CCC.
multumesc pentru raspuns. nu exista nici o obligatie, prin urmare, pentru tata sa intre in ccc in perioada aferenta ccc primului copil? ma intereseaza mai degraba continuitatea ccc si pastrarea valorii indemnizatiei si pentru al doilea copil decat contravaloarea concediului pentru cele 2 luni, cuvenite tatalui.
1. Asa cum v-am spus si in raspunsul anterior, chiar daca indeplineste conditiile tatal nu este obligat sa intre in CCC dar, fie ca o face sau nu, se reduce CCC al dvs. cu 2 luni.

2. Dvs. veti primi aceeasi indemnizatie pana ce al doilea copil implineste 1 an si 10 luni.
Ultima modificare: Joi, 14 August 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce concediu are dreptul tatal la nasterea copilului? Elena_76 Elena_76 Buna ziua. Am urmatoarea intrebare: In cazul nasterii unui copil cand mama beneficiaza de concediul de crestere a copilului pana la implinirea varstei de 1 ... (vezi toată discuția)
Concediu paternal înaintea concediului pentru cresterea copilului Marta0000 Marta0000 Bună Sotul meu va intra in concediu pentru cresterea copilului din ziua cand se va naste micutul, eu nefiind angajată. Intrebarea mea este în ce masura ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Lumysss Lumysss Buna ziua, am si eu cateva intrebari legate de acest subiect si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am un baietel care inplineste 2 ani pe 03.11.2016 si am ... (vezi toată discuția)