avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita si poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita si poprire

Buna ziua! Mi-au fost blocate conturile bancare pentru recuperarea sumei de aproximativ 5000 lei de catre un executor judecatoresc. Am facut dovada ca suma a fost de fapt platita in urma cu 3 ani de catre chematul in garantie (RCA), mai putin cheltuielile de judecata 350 lei (taxa de timbru), deoarece plata a fost facuta inainte de hotararea finala. Acum executorul imi cere 350 lei +300 lei cheltuieli de executare.
Si nu ma pot indrepta catre chematul in garantie deoarece dosarul de executare a fost deschis cu cateva zile inainte de a se implini 3 ani de la hotarare, astfel incat pana am lamurit problema, pentru RCA datoria s-a prescris, iar pentru mine, nu.
Cu alte cuvinte sunt bun de plata, iar intrebarea mea este: daca imi deschid un nou cont bancar inainte sa achit suma de 650 lei , va fi blocat si acesta? Si pana unde se poate ajunge?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 14 August 2014
magicd, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:06, 14 August 2014
Trebuia sa fi contestat executarea , faceati dovada ca ati platit mare parte din suma si cereati diminuarea onorariului.
Executorul trimite adrese de infiintare a popririi la mai multe bani, poate nu la toate.
Oricum, se va executa suma cat ati vrea sa va feriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita fara somatie decemax decemax Am pierdut un proces cu o persoana fizica si societatea a fost obligata la plata de cheltuielie de judecata de 5000 lei. Dupa 3 saptamani de la data hotararii ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca AntoanelaC AntoanelaC Buna seara, Am primit o instiintare de plata de la un executor judecatoresc. Trebuia sa platesc o sulta si cheltuielile de executare. Am platit sulta imediat ... (vezi toată discuția)
Schimbare executor Lex_Luthor Lex_Luthor Bună ziua, Acum trei ani a fost demarată o executare silită pe numele meu. Modul de recuperare a debitului a fost prin aplicarea unei popriri pe venitul ... (vezi toată discuția)