avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

parintii mei au divortat in urma cu 13 ani.De la divort,Tatal a trait in concubinaj cu o alta persoana. pana anul acesta cand , afland ca este foarte bolnav, s-a casatorit cu concubina.In cazul nefericit in care ar inceta din viata, eu, ca si copil al lui, ce drepturi am la bunurile detinute in proprietate de el?Mentionez ca inainte de a trai in concubinaj detinea terenuri, casa, masini, ramase din prima casatorie.Pe perioada concubinajului toate bunurile achizitionate au fost pe numele lui sau respectiv ale concubinei.Prea multe in comun nu au realizat.Bunurile detinute de tatal meu inainte de concubinaj pot ajunge in proprietatea concubinei, acum sotie?
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 02:29, 15 August 2014
actualei soții îi revine cota parte prevăzută de lege, adică 25%, din ceea ce va fi masa succesorală la decesul tatălui dumneavoastră.
Daca dumneavoastra sunteti singurul copil al tatalui dumneavoastra, la decesul acestuia, mostenirea se imparte intre dumneavoastra - 75% si sotie careia ii revine o cota de 25%.
Am uitat sa mentionez ca actuala sotie are un copil din prima casatorie in varsta de 28 ani.Asta schimba cumva datele problemei? Nu a fost infiat de tatal meu.
nu are relevanță. la fel cum dumneavoastră nu veți moșteni nimic din ce aparține celei de a doua soții dacă nu ați fost înfiat de aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul familiei Viorel Namesnic Viorel Namesnic Buna, am asa o situatie si poate ma puteti ajuta. Sunt singurul copil la parinti, care au divortat cand aveam eu 2 ani,acum am 24. Intre timp, tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)
Mostenire din concubinaj linnky linnky buna ziua. va rog, am o nedumerire...eu am trei case si doua masini proprietatea mea, si un copil din prima casatorie. in prezent traiesc in conclubinaj de 12 ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut după decesul tatălui Petrisi Petrisi Bună ziua vă rog să-mi spuneți și mie dacă după decesul tatălui meu,fiind copil înfiat cu toate drepturile,ce drepturi mi se cuvin.tatăl meu ma ... (vezi toată discuția)